Sari la conținut

Elevii unei clase pregătitoare, agresați de un coleg. Cei mici refuză să mai meargă la școală de frică

Sursă foto: bizbrasov.ro
Mai mulți copii au fost agresați de un coleg de clasă

Mai mulți copii, elevi la clasa pregătitoare a Școlii Gimnaziale nr. 11 din Brașov, au fost ajuns acasă cu vânătăi și răni pe corp după ce ar fi fost agresați de un coleg.

Informația a fost dezvăluită de site-ul local BizBrașov, care a raportat că părinții au înaintat o sesizare conducerii școlii încă din prima săptămână a anului școlar, dar nu au primit niciun răspuns din cauza expirării termenului legal. Autoritățile polițienești din Brașov au demarat acum investigații în acest caz.

Copiii clasei pregătitoare D de la Școala Gimnazială nr. 11 din Brașov nu au participat la cursuri azi, în semn de protest către conducerea școlii cu privire la actele de violență la care sunt supuși minorii, din partea unui coleg care pare că nu poate fi ținut sub control.

Cum a început școala, copii au început să fie agresați de un coleg. Elevii au povestit acasă că sunt bătuți, amenințați, colegul violent intră peste ei în baie, iar părinții au depus o reclamație la direcțiunea Școlii Gimnaziale nr. 11, pe data de 15 septembrie. Iată ce reclamau părinții către direcțiune , reclamație la care încă nu a fost primit un răspuns:

Sursă foto: bizbrasov.ro

Biz Brașov a discutat cu directorul școlii, profesorul Mihaela-Carmen Nicodin, despre acest subiect, care a spus că nu a răspuns la reclamația părinților pentru că încă nu au trecut cele 30 de zile legale pentru emiterea unui astfel de document. Dar, directorul a dat asigurări că totul este sub control, problema este cunoscută, iar copilul violent se manifestă astfel doar în pauze. Doamna profesor a fost în inspecție la câteva ore, după primirea sesizării, dar copilul „problemă” nu ar fi ieșit în evidență. Deocamdată elevul nu a beneficiat de consilierea psihologului școlii, pentru că părinții lui ar trebui să accepte/solicite acest lucru. Dar, aparent, părinții copilului violent au ajuns la școală doar vineri, unde au discutat cu ceilalți părinți și, apoi, cu reprezentanții direcțiuni. Vineri, la 2 săptămâni de la depunerea reclamației. Nu este clar dacă părinții elevului reclamat au fost sau nu invitați la școală de direcțiune sau au venit doar în urma revoltei părinților.

Polițiștii au început cercetările

Ca urmare, polițiștii au început cercetările în acest caz și astăzi s-au deplasat la școală pentru a discuta cu copiii.

„La data de 29.09.2023, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Brașov s-au sesizat din oficiu și au demarat verificări în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt.

Paralel cu desfășurarea activităților polițienești specifice în astfel de cazuri, s-a stabilit cu directorul unității de învățământ ca luni, 02 octombrie a c., polițiștii Biroului Siguranța Școlară să fie prezenți la clasa din care fac parte elevii în cauză în vederea desfășurării de activități de informare pentru asigurarea unui climat școlar sigur”, au transmis polițiștii, după publicarea informațiilor în publicația BizBrașov.

Dar majoritatea părinților din clasa pregătitoare D de la Școala Gimnazială nr. 11 din Brașov nu și-au lăsat astăzi copii la școală, în semn de protest față de situația din clasă.

Copilul-problemă în atenția inspectoratului școlar

Dar informația cea mai relevantă a apărut astăzi, de la reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Brașov: copilul este cunoscut drept violent în relația cu colegii de cel puțin un an, de când era la grădiniță. Amânat să intre în scoală la termen-din acest motiv ( violența)- totul a fost lăsat pe spatele învățătoarei și al noilor colegi deși, repetăm, conducerea ISJ cunoștea cazul. Iată ce a declarat purtătorul de cuvând al Inspectoratului Școlar Județean Brașov :

”Acest copil este în atenția inspectoratului școlar de un an de zile. Părinților li s-a făcut recomandarea ca acest copil să mai rămână în grădiniță un an de zile, drept pentru care el a depășit un pic vârsta clasei, având peste 7 ani, la momentul acesta.

Probabil că în primele 3 săptămâni situația n-a devenit gravă, acum a devenit (n.r. reclamația părinților a fost înregistrată pe 15 septembrie, nu acum). De aceea după 3 săptămâni luăm aceste măsuri și încercăm să găsim soluții. A existat o evaluare făcută pentru acest copil la momentul respectiv, a primit recomandarea să rămână în grădiniță încă un an de zile pentru acest motiv, pentru violența manifestată asupra colegilor”.

Până când autoritățile se vor implica și vor descoperi o soluție în acest caz de violență juvenilă, copilul va avea un consilier/însoțitor pe timpul pauzelor, pentru a fi supravegheat permanent.

Nu se intenționează, nici la nivelul conducerii școlii și nici la cea a Inspectoratului Școlar , să se treacă la mutarea copilului într-o altă școală. Directorul Școlii generale nr. 11 Brașov, profesorul Mihaela Nicodim:

”Soluția este ca acest copil să beneficieze de consiliere și să se integreze în colectivul clasei. Noi nu intenționăm să mutăm copilul. Fiecare copil are dreptul la educație și la șanse egale de educație”.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel