Sari la conținut

Violența, din ce în ce mai întâlnită în școlile din România. Elevii rezolvă conflictele prin arme sau bătăi

Deși autoritățile încearcă să reducă violența din România, aceasta este tot mai des întâlnită, mai ales în cazul elevilor. Adesea, ei încearcă să își rezolve conflinctele prin arme și bătăi.

Violența este mult mai evidentă în județul Vâlcea, unde autoritățile au raportat că, în școli, majoritatea conflictelor sunt rezolvate prin violența fizică.

Utilizarea armelor de la aceste vârste fragede este, de asemenea, o problemă reală pentru școlile din România.

Violența fizică nu afectează numai corpul, ci și mintea copiilor. Agresivitatea lasă urme psihologice adânci, iar anumiți copii au nevoie de ajutor de apecialitate pentru a trece peste astfel de momente.

Un alt element încă prezent este bullying-ul, un comportament ostil de excludere și luare în derâdere a unor copii de către alți tineri.

Violența fizică, o problemă în școlile din România

structura anului școlar

În ciuda orelor de prevenire a violenţei desfăşurate în rândul şcolilor din judeţul Vâlcea, cazurile în care elevii încearcă să-şi rezolve conflictele prin arme sau bătăi au început să fie tot mai dese. Săptămânal, oamenii legii intervin la diferite şcoli din judeţ, informează RRA.

Ultimele cazuri de violență înregistrate la nivelul unităților școlare din județul Vâlcea determină factorii responsabili să fie mult mai vigilenți în gestionarea unor asemenea fapte.

Este motivul pentru care conducerea Inspectoratului Școlar încurajează directorii unităților de învățământ să semnaleze actele de violență Poliției sau Jandarmeriei.

Doar în ultimele zile, oamenii legii au sancționat pe cei care au recurs, de exemplu, la acte de violență în pauza dintre ore pentru a-și rezolva anumite conflicte sau pe elevul care a venit la școală cu un pistol de tip Airsoft. Acesta din urmă, în vârstă de 17 ani, a fost sancționat cu o amendă în valoare de 2500 de lei, iar arma a fost ridicată în vederea confiscării.

Conducerea Inspectoratului Școlar ne-a precizat că, în perioada următoare, se vor derula campanii de informare privind consecințele la care se pot expunea elevii purtând asupra lor asemenea arme, care, la ora actuală, pot fi achiziționate foarte ușor de pe internet.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel