Sari la conținut

Elevii nu au voie cu măști textile la ore. Ioana Mihăilă: „Incidenta infectiei si severitatea la copii sunt îngrijorătoare”

Elevii nu au voie cu măști textile la ore. Ioana Mihăilă: „Incidenta infectiei si severitatea la copii sunt îngrijorătoare”.

Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, în cadrul unei video conferințe cu prefecții, prezidată de premierul Florin Cîțu, în cadrul zilei de marți, 24 august. La videoconferință au fost preznți, de asemenea, și ministrul de Interne , precum și cel al Educației.

Măsuri de ultimă oră. Elevii nu au voie cu măști textile la ore

Ioana Mihăilă a anunțat că este interzisă masca textilă și că masca medicală va fi obligatorie pentru elevi și în noul an școlar.

Măștile utilizate în învățământul primar, gimnazial, liceal și la nivel universitar trebuie să fie de uz medical, nu se mai permite utilizarea măștilor textile. Avem in vedere aceasta modificare deoarece cifrele privind incidenta infectiei si severitatea la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internațional, cât și national”, a declarat ministrul Sănătății.

Citeste si:

Ioana Mihailă a evitat să precizeze, însă, dacă elevii ar urma să primească măști gratuit. Aceste măsuri în privința copiilor au fost luate în contextul în care există deja date statistice care indică faptul că sunt mult mai expuși îmbolnăvirii cu varianta Delta a coronavirus decât în fața variantelor din valurile precedente.

Ioana Mihăilă: „Vârful valului 4 s-ar putea să fie la finalul lunii septembrie”

Noile estimări ale Institutului Naţional de Sănătate Publică arată că, în cel mai pesimist scenariu, se poate ajunge la un număr de circa 4.000 de îmbolnăviri pe zi, spre finele lunii septembrie.

Pandemia cu varianta Delta afectează într-o măsură mai mare tinerii și copiii. Am solicitat numărul maxim de paturi pentru copii.

„Ultima raportare a Institutului Național de Sănătate Publică corectează o raportare anterioară și estimează că vârful valului 4 s-ar putea să fie la finalul lunii septembrie, dar este o estimare.

Ne putem aștepta să apară modificări față de această estimare. În scenariul cel mai rău posibil, INSP apreciază că s-ar putea să ajungem la aproximativ 4.000 de pacienți spitalizați în perioadele de vârf pandemic”, a declarat ministrul Ioana Mihăilă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.