Sari la conținut

Redevine purtarea măștii obligatorie chiar și pe stradă? Măsura care pare să scandalizeze lumea!

cazurile de covid

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au recomandat ca persoanele complet vaccinate să înceapă din nou să poarte măști în interior în locuri cu rate de transmisie Covid-19 ridicate. De asemenea, agenția recomandă copiilor să poarte măști la școală, conform CNBC. 

Aproape jumătate, adică 46% din zonele din SUA se încadrează în parametrii de transmisie ridicată,  iar 17% au „transmisie substanțială”, conform datelor CDC citate de CNN.

Pe 13 mai, când CDC recomanda celor vaccinați să nu mai poarte măști la interior, numărul cazurilor noi scădea abrupt în SUA, iar varianta Delta abia își făcea apariția. La baza schimbării recomandării CDC se află, potrivit presei americane, date noi care arată că persoanele vaccinate infectate cu varianta Delta, deși nu dezvoltă sau dezvoltă foarte rar o formă severă a bolii, au totuși o încărcătură virală ce face posibilă transmiterea virusului. Până acum oamenii de știință au spus că este mai probabil ca persoanele vaccinate să trasmită virusul într-o proporție mai mică decât cele nevaccinate. În continuare, CDC consideră că persoanele vaccinate joacă un rol „foarte mic” în răspândirea virusului.

Persoanele nevaccinate reprezintă marea majoritate a pacienților internați cu Covid, în timp ce numărul infectărilor a crescut de patru ori în luna iulie, de la aproximativ 13 mii de cazuri pe zi la începutul lunii la peste 54.000 în prezent.

După cum am mai spus anterior, această pandemie continuă să reprezinte o amenințare gravă pentru sănătatea tuturor americanilor”, a declarat directorul CDC Rochelle Walensky reporterilor, într-o conferință de presă. „Astăzi avem noi date legate de tulpina Delta care ne impun să actualizăm recomandările cu privire la ceea ce puteți face atunci când sunteți complet vaccinați”

Ghidul actualizat vine înaintea sezonului de toamnă, când se așteaptă ca varianta delta, care este extrem de contagioasă, să provoace o nouă creștere a cazurilor noi d COVID-19 și mulți angajatori intenționează să cheme salariații la birou. La jumătatea lunii mai, CDC a declarat că persoanele complet vaccinate nu au nevoie să poarte măști în majoritatea locurilor, fie în interior, fie în aer liber.

„În zonele cu transmisie substanțială și ridicată, CDC recomandă persoanelor complet vaccinate să poarte măști în interior, pentru a preveni răspândirea variantei Delta și a-i proteja pe alții. Inclusiv în școli ”, a spus Walensky. CDC recomandă recomandă purtarea măștii „inclusiv profesorilor, personalului, elevilor și vizitatorilor”.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel