Sari la conținut

Elevii se întorc în sălile de cursuri, indiferent de rata locală de infectare!

structura anului școlar

Anumiți elevi se pot întoarce fizic în sălile de cursuri indiferent de rata locală de infectare, au decis autoritățile. Spre deosebre de începutul semestrului al II-lea, acum există foarte puține localități care nu au o situație epidemiologică favorabilă. Din acest motiv, autoritățile au considerat că elevii vor fi în siguranță, chiar și în contextul pandemic actual.

Datorită eforturilor comune de combatere a pandemiei de coronavirus și a campaniei de vaccinare anti-COVID, numărul infectărilor este în continuă scădere. Astfel, elevii din clasele terminale de gimnaziu și liceu se pot întoarce în sălile de curs.

Elevii se întorc la școală, indiferent de rata locală de infectare

Elevii din clasele terminale de gimnaziu și de liceul se întorc fizic la cursuri, indiferent de rata locală de infectare cu coronavirus, iar scăderea numărului de cazuri noi de COVID-19 face ca și mai mulți elevi să se întoarcă în clase – spune ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit Rador.

„Şcolile din 185 de localități vor avea șansa prezenței fizice, fără limitări, pentru toți elevii. Ne apropiem de 2,5 milioane față de 2,934 de milioane elevi. Nu putem să luăm o decizie, nu putem să formulăm o propunere de redeschidere a tuturor școlilor din România până când nu vom vedea care este rata de infectare, mai ales după sărbătorile pascale”, declară Sorin Cîmpeanu.

Președintele Consiliului Național al Elevilor, Rareș Voicu, este de părere că școlile nu sunt suficient pregătită să își deschidă porțile

„Spre deosebire de începutul semestrului al II-lea, acum există mai puţine localităţi care se află în carantină. Am observat şi decizia Ministerului Educației de a permite tuturor elevilor să meargă la şcoală în scenariul verde, însă marea problemă apare, de fapt, la respectarea măsurilor de siguranță în şcoli.

Avem, din păcate, la acest moment unităţi de învăţământ în care nu se respectă întru totul măsurile de siguranţă și se pot transforma chiar în focare de infecţie. Premisa de la care noi plecăm a fost precauţia. Să redeschidem şcolile cu siguranţă, că asta ne dorim cu toţii, dar asigurându-ne de respectarea tuturor măsurilor”, susține Rareș Voicu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel