Sari la conținut

Schimbări în campania de vaccinare anti-COVID. Valeriu Gheorghiță: „Vom promova foarte mult programarea directă”

Sursa foto: unsplash.com

Pentru a facilita campania de vaccinare anti-COVID, autoritățile au impus o serie de schimbări în privința modului de programare. Aceste eforturi au ca scop accelerarea campaniei de imunizare, pentru a ajunge cât mai repede la imunitatea colectivă și normalitate.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a explicat cum va fi modificată din mers campania de vaccinare anti-COVID, pentru că tot mai mulți români să fie imunizaţi. El a precizat că la sate s-ar putea introduce programarea directă pentru vaccin, dar ia în calcul și alte modalități de imunizare inspirate de la alte state europene, potrivit Rador.

„Vom promova foarte mult programarea directă, telefonic, adică sunând la același numărul unic la nivel național, operatorul de call center va face programarea în centrul, în care fiecare persoană dorește. Deja funcționează, dar este insuficient exploatată, aș putea spune, fără ca beneficiarul să mai fie nevoie să-și creeze un cont în platformă. Practic operatorul îl va programa direct și îi va transmite când trebuie să meargă să se vaccineze”, explică medicul.

Cum se va desfășura campania de vaccinare în mediul rural?

„Ne dorim să creem, dacă vreți, acele oficii de programare, adică în multe dintre instituțiile statului care sunt foarte accesate: primării, alte tipuri de instituții, să existe un ghișeu în care să se poată face programări la vaccinare. Şi aici deja vreau să vă spun că s-a eliminat acea limită de nouă persoane care puteau să fie înscrise pe un singur cont, în momentul de față se înscriu nelimitat.

Adică eu dacă îmi fac astăzi un cont, pot să înscriu o mie de persoane, dacă vreau, și în felul acesta aș face chiar un apel către toți cei care doresc să susțină campania de vaccinare, să ajute persoanele care își doresc să se vaccineze în această programare, în această etapă de programări”, adaugă Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare este de părere că sătenii ar trebui să beneficieze  de programare directă, mai ales persoanele trecute de 60 de ani

„Tot pentru mediul rural, ne dorim să existe și posibilitatea de programare directă, adică fie dedicăm un interval orar în a doua parte a zilei, în care oamenii se pot prezenta direct la vaccinare, în mod deosebit persoanele, de pildă peste 60 de ani. Există diverse modalități pe care le-am văzut a fi implementate în alte țări în care campania de vaccinare a funcționat foarte bine şi atunci putem să luăm și noi în calcul aceste modalități diferite”, declară medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel