luni, septembrie 26, 2022

Băuturile cu un conținut ridicat de zahăr trebuie excluse din dietă pentru o sănătate bună. Acestea pot cauza probleme de sănătate dacă sunt băute în cantități mari. Cu ce le poți înlocui?

Alimente care ar putea afecta sănătatea și greutatea

Alimentele și băuturile discreționare, inclusiv băuturile zaharoase, nu sunt o parte esențială sau necesară a tiparelor noastre alimentare. Dacă sunt alese, acestea ar trebui incluse doar ocazional și în cantități mici.

Te-ar mai interesa: Se dau bani! 1000 de lei de familie. Cine va putea...

Este important de ştiut faptul că alimente sănătoase nu pot fi consumate oricând, pentru că necesită un timp de digerare corespunzător. Dacă sunt mâncate haotic şi în combinații nepotrivite, aceste alimente pot avea efectul advers.

Apă în loc de băuturi cu adaos de zaharuri

Bea multă apă în loc de băuturi cu adaos de zaharuri, recomandă experții în nutriție. Consumul de băuturi zaharoase duce la creșterea în exces în greutate atât la copii, cât și la adulți, precum și reducerea rezistenței osoase și a cariilor dentare.

Limitați băuturile răcoritoare îndulcite artificial

Unele băuturi răcoritoare conțin îndulcitori artificiali în loc de zahăr adăugat. Băuturile îndulcite artificial adaugă foarte puțină energie dietei și, prin urmare, nu contribuie direct la creșterea în greutate.

Te-ar mai interesa: Meghan Markle s-a plâns că familia regală NU a plă...

Băuturile îndulcite artificial încă mențin „obiceiul” de a bea băuturi dulci și există unele dovezi că consumul tuturor băuturilor răcoritoare, atât dietetice, cât și îndulcite cu zahăr, poate duce la scăderea densității osoase, deoarece oamenii pot bea mai puțin lapte.

Indiferent dacă sunt îndulcite cu zahăr sau îndulcitori artificiali, aceste băuturi sunt acide. Consumul frecvent poate contribui la erodarea smalțului dentar, un factor major al cariilor dentare.

Te-ar mai interesa: Ce se va întâmpla cu școlile în această iarnă: Se ...

Pentru o bună sănătate orală, apa are un avantaj față de multe băuturi disponibile în comerț, deoarece are efectele benefice ale fluorului adăugat. Apa, de asemenea, cea mai bună alegere de băutură pentru hidratare.

Consumul de lapte cu conținut scăzut de grăsimi ajută oamenii să-și atingă ținta pentru grupul de alimente „lapte, iaurt, brânză și/sau alternativele lor”.

Așadar, băuturile răcoritoare, băuturile îndulcite cu zahăr, sucurile de fructe care conţin aceeaşi cantitate de zahăr ca şi băuturile răcoritoare! Bomboanele şi dulciurile, produsele de patiserie, conservele de fructe în sirop sau fructele uscate, ar trebui eliminate sau consumate foarte rar, informează betterhealth.vic.gov.au.

Te-ar mai interesa: SCHIMBARE TOTALĂ! Mesajul Anamariei Prodan pentru ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private