Sari la conținut

Elimină mucusul din plămâni cu ajutorul acestui ingredient

Mucusul este prezent, in mod normal, in organism. Acesta, desi joaca un rol important, poate deveni suparator daca apar anumite modificari de consistenta sau cantitate. Mucusul este produs la nivelul tesuturilor din cavitatea bucala, nazala, sinusuri, gat, plamani si in tractul gastrointestinal. Acesta are rolul de a proteja aceste suprafete, prevenind uscarea. Fara acesta, mucoasa risca sa se usuce si sa se deterioreze.

In plus, mucusul are rolul de a capta substantele nocive, precum bacteriile si praful inainte de a patrunde in corp. Acesta contine anticorpi ce ajuta organismul sa identifice anumiti agenti straini, precum bacteriile si virusurile.

Când ne îmbolnăvim și nu tratăm problema în mod corespunzător, în plămâni se acumulează o cantitate mare de mucus care provoacă congestie, tuse, probleme respiratorii, durere.

In mod normal, mucusul este incolor. Insa, exista anumite situatii cand isi schimba culoarea. Acesta poate fi verde, galben, rosiatic sau maroniu. De multe ori, colorarea in verde sau galben poate semnifica prezenta unei infectii, dar nu este obligatoriu sa fie vorba despre o bacterie. Atunci cand sunteti racit, sistemul imunitar „trimite” celule pentru a grabi vindecarea. Acestea contin o enzima de culoare verzuie, care poate colora mucusul.

In cazul unei infectii, colorarea mucusului este asociata si cu alte semne si simptome, precum congestia nazala, febra si presiunea la nivelul fetei.

In unele situatii, mucusul poate avea o culoare rosiatica sau maronie, in special atunci cand fortati suflarea nasului si se produce o iritatie la acest nivel.

Condimentul care face minuni este ghimbirul.

Ghimbirul elimină mucusul din plămâni într-o singură noapte.

Ai nevoie de o lingură de ghimbir proaspăt sau praf de ghimbir (se găsește ușor în comerț), o jumătate de lingură de miere, o linguriță de ulei de măsline, o jumătate de lingură de făină.

Mai ai nevoie de bandă adezivă și șervețele. Amestecă făina cu mierea și adaugă treptat praful de ghimbir și uleiul de măsline.

Fixează compresa pe piept cu banda adezivă și las-o să acționeze peste noapte. Acest tratament este recomandat și copiilor, însă compresa în cazul lor nu trebuie lăsată mai mult de 2-3 ore.

Trebuie să ții cont că vei transpira mult, însă te vei trezi cu o respirație îmbunătățită. Plămânii vor fi curățați de toxine, deoarece acestea se eliberează prin transpirație.

 

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: