Sari la conținut

Elixirl vieții: Planta care curăță ficatul și ajută la pierderea în greutate

ficat
Sursă foto: Getty Images
Alimente care curata ficatul de toxine

Elixirl vieții: O plantă care este adesea considerată o buruiană neplăcută nu este numai potrivită pentru consum, ci este utilizată pe scară largă în medicina pe bază de plante.

Beneficiile consumului acestui tip de ceai includ detoxifierea organismului, stimularea funcției hepatice, îmbunătățirea digestiei, reducerea inflamațiilor și a durerilor musculare, precum și creșterea imunității. Este important să nu depășiți doza recomandată de ceai de papadie și să consultați un specialist înainte de a-l consuma în scopuri terapeutice.

Consumul de ceai de păpădie este o modalitate excelentă de a ajuta la pierderea în greutate și la curățarea ficatului.

Înainte de a consuma aceasta planta medicinala este necesara o consultatie prealabila a medicului cu privire la eventualele contraindicatii, conform portalului de sanatate The Health Site.

Beneficiile ceaiului de papadie

papadia
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Păpădia are un conținut ridicat de potasiu, ceea ce îi conferă proprietăți diuretice. Datorită acestora, contribuie la eliminarea apei din organism.

Pe lângă efectul de drenaj, ceaiul din această plantă poate elimina toxinele din organism, poate reduce umflarea și îmbunătăți digestia. Dar consumul lui are unele efecte secundare precum urinarea frecventă, diareea, amețelile etc.

Cum se prepară ceaiul de păpădie

Pentru a pregăti băutura, trebuie să luați 1-2,5 lingurițe (4-10 g) de frunze uscate de păpădie sau 0,5-2 lingurițe (2-8 g) de rădăcini de păpădie. Puneți-le într-un pahar și acoperiți-le cu o cană (250 ml) de apă clocotită.

Lăsați lichidul să stea aproximativ 10-15 minute. Înainte de utilizare, se recomandă strecurarea infuziei rezultate.

Cum să bei ceai pentru pierderea în greutate?

Ceaiul de păpădie se ia înainte de masă – 3 căni pe zi. În același timp, este necesar să se respecte o dietă sănătoasă cu conținut scăzut de calorii, deoarece băutura în sine nu poate duce la pierderea de kilograme în plus – este doar un ajutor suplimentar în pierderea în greutate.

Această plantă larg răspândită are o compoziție bogată, ale cărei elemente au un efect benefic asupra organelor sistemului digestiv și excretor:

Taraxacin glicozid – activează eliberarea secrețiilor digestive și normalizează metabolismul. Compușii de taraxacină sunt responsabili pentru gustul amar al extractului de păpădie, datorită căruia are loc creșterea salivației, procesul de asimilare a nutrienților din alimente și eliminarea toxinelor din intestine sunt accelerate.

Ca urmare, cantitatea de produse digestive finale și toxine din organism scade, iar excesul de greutate scade. Compuși triterpenici – promovează eliminarea activă a colesterolului din sânge.

Inulina polizaharidă – crește fluxul sanguin renal, îmbunătățește funcția hepatică și creează o senzație de sațietate rapidă.

Steroli – declanșează procesele de auto-purificare ale organismului. Datorită acțiunii sale coleretice, tonice, diaforetice și laxative, păpădia activează procesele interne de vindecare.

Consumul regulat al „elixirului vieții” (cum numesc medicii naturisti infuzia de păpădie) îmbunătățește starea de bine și promovează pierderea în greutate.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel