Sari la conținut

Elixirul longevității la îndemâna tuturor. Ajută în numeroase boli și te scapă de kilogramele în plus

Elixirul longevității la îndemâna tuturor. Un aliment banal, considerat „elixirul antic al longevității”, pe care cei mai mulți dintre noi îl consumă zilnic, s-a dovedit a fi foarte sănătos. Derivatul din lapte are numeroase beneficii pentru organism. Ajută la creșterea imunității, creșterea în greutate, ajută tractul digestiv și întărește sistemul osos. Mai mult, previne bolile de stomac.

Elixirul longevității la îndemâna tuturor. Ajută în numeroase boli și te scapă de kilogramele în plus

Această licoare magică provine din Munții Caucaz și este considerat „elixirul antic al longevității”. Numele său, „kefir”, înseamnă plăcere sau senzație bună. Ușor acidulat și mai acrișor decât iaurtul clasic, chefirul poate fi consumat ca atare sau în compoziția smoothie-urilor cu diverse legume sau fructe.

Motive bine întemeiate să consumi zilnic  elixirul longevității

  1. Bun pentru digestie – probioticele din chefir populează flora intestinală cu bacterii benefice și previn tulburările de tranzit intestinal. De asemenea, prin procesul de fermentare, nivelul de lactoză din chefir este mult mai mic. Prin urmare, chefirul ar putea fi consumat fără probleme și de persoanele care au intoleranță la lactoză.
  2. Dacă ai o boală intestinală inflamatorie este indicat să ceri sfatul medicului înainte de a consuma chefir sau alte alimente fermentate, deoarece există și situații când simptomele pot fi agravate de consumul acestora.
  3. Ajută la slăbit – datorită numeroaselor bacterii benefice din compoziție, chefirul consumat în fiecare zi poate îmbunătăți procesul de digestie și, implicit, ajută la scăderea în greutate. Studiile arată că persoanele care consumă frecvent alimente fermentate au în general o greutate normală și un indice de masă corporală în parametri.
  4. Menține sănătatea oaselor și a dinților – chefirul este o sursă excelentă de calciu și vitamina K, substanțe nutritive foarte importante pentru sănătatea sistemului osos. Împreună cu alte produse lactate, chefirul consumat zilnic reduce riscul de osteoporoză și parodontoză, boala care te lasă fără dinți.
  5. Previne inflamațiile din corp – numeroase boli cronice apar din cauza inflamațiilor determinate de alimentația dezechilibrată și fumat. Consumul de chefir și alte alimente probiotice s-a demonstrat că poate reduce nivelul acestor inflamații. Printre cele mai întâlnite boli cauzate de inflamații se numără artrita reumatoidă, bolile cardiovasculare, bolile inflamatorii intestinale, fibromialgia, lupusul și boala Alzheimer, potrivit csid.ro.

Ce substanțe nutritive conține chefirul?

O porție de 250 ml de chefir conține aproximativ:

  • 140 kilocalorii
  • 8 grame proteine
  • 7,5 grame grăsimi
  • 10 grame carbohidrați
  • 330 mg calciu
  • 28 mg magneziu
  • 380 mg potasiu
  • 0,7 mcg vitamina B12

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel