Sari la conținut

„Elixirul tinereții” face furori în rândul oamenilor din întrega lume, dar și din România. Medicul Randu Țincu: „Are reacții adverse și contraindicații”

Sursă foto: Facebook Acasa La Maruta

Medicul Radu Țincu a vorbit despre persoanele care ajung în camera de gardă după ce consumă suplimente alimentare recomandate pe internet.

Potrivit medicului, pacienții se prezintă la spital cu „semne de toxicitate”.

„Din păcate sunt în continuare foarte multe persoane care ajung la spital cu semne de toxicitate prin faptul că fie își administează medicamente sau suplimente alimentare din proprie inițiativă sau la recomandarea unor prieteni. Trebuie să înțelegem că dacă discutăm despre suplimente alimentare avem nevoie de o gândire medicală.

Suplimentele alimentare nu sunt lipsite nici de reacții adverse, nici de contraindicații.

Dacă avem pretenția de la un supliment alimentar că ne face bine, înseamnă că el are o acțiune farmacologică activă, iar dacă are o astfel de acțiune farmacologică activă ne așteptăm să aibă și reacții adverse sau anumite interacțiuni cu alte medicamente”, a transmis Țincu, în cadrul unei intervenții la Antena 3 CNN.

Majoritatea persoanelor care apelează la astfel de suplimente alimentare speră să vadă „efecte miraculoase” în legătură cu greutatea lor sau a stării de sănătate. Însă, acest lucru nu se întâmplă imediat.

„Oamenii vor să bea, să mănânce nesănătos și să ia o pastilă care să șteargă urmele acestor obiceiuri. Nu se poate, va trebui să plecăm de la schimbarea modului de viață și acesta trebuie să se îndrepte către un mod de viață sănătos”, a adăugat Radu Țincu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel