vineri, mai 20, 2022

Cel mai bogat om din lume, Elon Musk, a dezvăluit că are sindromul Asperger la televiziunea națională din SUA.

Musk, în vârstă de 50 de ani, are o valoare estimată la 270 de miliarde de dolari, potrivit Investopedia. Faptul că a devenit cel mai bogat om din lume nu este singurul motiv pentru care a făcut istorie.

În luna mai a anului trecut, antreprenorul a pretins că este prima persoană cu sindrom Asperger care a găzduit show-ul american de sketch de comedie, Saturday Night Live, care rulează din 1975. Înainte de Musk, spectacolul a fost găzduit de tot felul de legende ale culturii pop, inclusiv Adele, Ringo Starr, Chris Rock și Will Ferrell.

Te-ar mai interesa: Ce boli indică crestele de pe unghii? Când e cazul...

În timp ce deschidea emisiunea, miliardarul a spus: „Nu am avut întotdeauna prea multă intonație sau variație în modul  în care vorbesc… ceea ce mi se spune că face o comedie grozavă.

De fapt, fac istorie în seara asta, fiind prima persoană cu Asperger care găzduiește SNL [Saturday Night Live].”

Afirmația lui Musk a fost însă contestată online. S-a subliniat pe Twitter că actorul canadian Dan Aykroyd, care a fost deschis în privința lui  cu diagnosticul Asperger, a găzduit spectacolul în 2003.

Indiferent cine a fost primul , se presupune că aceasta a fost prima dată când Musk a vorbit despre afecțiunea cu care se cofruntă.

Te-ar mai interesa: Remedii naturale pentru ameliorarea gastritei și d...

Sindromul Asperger face parte din tulburarea de spectru autist (TSA), un grup de tulburari mintale care afecteaza dezvoltarea abilitatilor sociale si de comunicare. Spre deosebire de multi copii cu TSA, copiii cu sindrom Asperger nu au o intarziere in dezvoltarea limbajului si adesea au abilitati lingvistice bine dezvoltate si inteligenta normala sau peste medie.

Persoanele cu această afecțiune sunt susceptibile să aibă dificultăți în socializarea și să se concentreze pe reguli și rutine, explică Societatea Națională a Autismului din Marea Britanie.

Te-ar mai interesa: După 16 ani, fetele nu mai au nevoie de permisiune...

Cauzele sindromului Asperger nu sunt cunoscute, insa se considera ca sunt implicate anumite anomalii genetice si de dezvoltare a creierului.

Baietii au un risc de a face boala de 3-4 ori mai mare decat fetele. La cei mai multi copii, sindromul Asperger este diagnosticat intre 5-9 ani, cand copilul merge la scoala, iar dificultatile sale de socializare devin mai evidente, insa poate fi diagnosticat si in jurul varstei de 3 ani.

Te-ar mai interesa: 19 mai- Ziua Internațională a medicilor de familie...

In anul 2015, la nivel global, sindromul Asperger afecta 37,2 milioane de oameni.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private