Sari la conținut

Emilian Imbri anunță valul 4 al pandemiei: „Relaxăm cu nonșalanță, ca și cum am deschide ușile, geamurile, totul odată”

Dr. Emilian Imbri, despre infecțiile respiratorii
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Dr. Emilian Imbri, despre infecțiile respiratorii din această perioadă

Emilian Imbri anunță valul 4 al pandemiei: „Relaxăm cu nonșalanță, ca și cum am deschide ușile, geamurile, totul odată”.

Fostul manager de la Spitalul Victor Babeș București consideră că o eventuală relaxare ar duce la creșterea numărului de infectări cu Covid, după Paște. Medicul Emilian Imbri consideră, potrivit DC News, că nu este o idee bună ca autoritățile să ia în considerare o relaxare a măsurilor anti-covid.

„Cu siguranță că vor crește cazurile de infectare. Sunt niște lucruri care trebuiesc subliniate. Din cei care vorbesc cu dvs. și transmit populației diverse mesaje, eu am constat că oficialii au deja, în România nu a existat 3-4 luni de zile în care regulile să fie respectate cu strictețe…

Noi am mers pe ideea că noi acum relaxăm. Păi relaxăm, dar relaxăm cu nonșalanță, ca și cum am deschide ușile, geamurile, totul odată. Prea rapidă este relaxarea asta. Și dacă vom ajunge iar să crească, iar mai strângem… Noi mergem pe ideea că închidem un robinet sau deschidem un robinet. Nu există așa ceva.

Acum am relaxat, nu vom avea nicio problemă o săptămână, 10 zile, după care brusc ne va trezi o creștere a îmbolnăvirilor, a oamenilor din ATI, a deceselor. Și atunci iar vom închide. Rezultatul închiderii vine iar după vreo 2 săptămâni, timp în care îți mor oameni, se chinuie oameni. Nu este o tactică bună.

Relaxarea pe care și-a luat-o populația, atenție, nu cea pe care au dat-o autoritățile, eu cred că este suficientă. Dacă mai venim și spunem că totul este ca înainte, atunci nu facem altceva decât să ne pregătim pentru al patrulea val”, a declarat Emilian Imbri.

Reamintim că, în momentul de față, niciun județ nu se mai află în scenariul roșu. În București, de exemplu, rata de infectare a scăzut, în cursul zilei de vineri, 30 aprilie, sub 3 la mie. Asta înseamnă că îndeplinește condițiile pentru a intra în scenariul galben, care implică relaxarea restricțiilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel