Sari la conținut

Emilian Imbri cere introducerea „Dreptul omului primitiv” la Facultatea de Drept. „Drepturi pentru cei care ignoră și sfidează și cu bună știință își cumpără certificate false de vaccinare”

Emilian Imbri cere introducerea „Dreptul omului primitiv” la Facultatea de Drept. „Drepturi pentru cei care ignoră și sfidează și cu bună știință își cumpără certificate false de vaccinare”.

Pe fondul creșterii numărului de infectări cu varianta Delta, în mai multe spitale s-au ocupat locurile la ATI. Medicul Beatrice Mahler a anunțat că încă de miercuri au fost ocupate toate paturile în secția ATI Covid, din Institutul „Marius Nasta” din București.

De asemenea, toate cele 19 paturi de ATI de la Institutul Matei Balş şi toate cele 7 de la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală sunt ocupate cu pacienţi cu forme severe de COVID-19. Medicii spun că la unităţile sanitare ajung mulţi tineri nevaccinaţi.

„Cei care se îmbolnăvesc întârzie prezentarea la medic și în special la spital”

„Primele locuri care s-au ocupat au fost în spitalele COVID, urmând ca mai apoi să intre și alte unități medicale, în funcție de cum se ocupă paturile care din spitalele care sunt spitale de pneumologie și infecțioase. Urmează să se aloce paturi din celelalte spitale”, a declarat Emilian Imbri, potrivit B1 TV.

Citeste si:
Fostul manager al Spitalului „Victor Babeș” din București, este de părere că de vină pentru această situație este încercarea oamenilor de a se trata singuri acasă. Imbri a atras atenția că după a patra zi starea generală de sănătate se poate agrava, iar pentru a preveni acest lucru îndeamnă oamenii să se prezinte din timp la medici.

„Este o dovadă a faptului că cei care se îmbolnăvesc întârzie prezentarea la medic și în special la spital. Încercă să se trateze acasă, singuri și boala asta este o boală care ne-a arătat în primele ei faze de atac ne-a arătat că evoluează cu simptomatologie relativ ușoară și brusc, după a patra zi se agravează starea generală și se alterează funcțiile vitale, fapt ce determină nevoia bolnavului de monitorizare și de îngrijiri în ATI”, a subliniat Emilian Imbri.

Emilian Imbri cere introducerea „Dreptul omului primitiv” la Facultatea de Drept

Fostul manager al Spitalului Victor Babeș a ținut să scoată în evidență faptul că vaccinarea este cea mai bună soluție și a precizat că pacienții cu Covid nevaccinați ar putea îngreuna accesul în spitale persoanelor ce au nevoie de îngrijiri medicale, dar nu din cauza infecției cu SARS-CoV-2.

Ținând cont de faptul că acest trend ascendent al numărului de cazuri de Covid poate fi observat în mai multe țări din lume, medicul Emilian Imbri a anunțat că în următoarea perioadă România, la rândul său, ar putea înregistra o creștere a numărului de cazuri de COVID-19.

„Vom înregistra o creștere a numărului de cazuri, care nu se datorează unei relaxări de moment, ci relaxării continue prin care trecem. Orice mod de a încerca să explici cum poți să te aperi, devine o încălcare a unor drepturi.

Aș propune introducere la Facultatea de Drept și „Dreptul omului primitiv” pe care nu l-am studiat și poate am găsit și acolo niște drepturi pe care România încă nu le-a acordat celor care ignoră și sfidează și cu bună știință își cumpără certificate false de vaccinare”, a mai spus medicul Imbri, potrivit sursei citate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.