duminică, mai 9, 2021

Emilian Imbri: „Trebuie să pregătim generațiile care vin și care să înceapă să își ceară vaccinul la o anumită vârstă”.

Fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din București consideră

că în România s-a ajuns la „un maxim” în ceea ce privește cetățenii care vor să se vaccineze anti-covid. Mai mult de atât, acesta consideră că românii nu se înghesuie undeva dacă nu văd coadă.

„Virusul a fost un lucru pozitiv pentru că a atras atenția asupra unor carențe imense”

În ceea ce privește posibilele facilități pe care le-ar putea avea cei care s-au vaccinat, Emilian Imbri spune că pandemia va scoate la lumină o serie de carențe majore în sistemul de educație din România.

„Eu cred că deja este un maxim la care s-a ajuns apropo de campanie și un maxim apropo de metodele prin care

să-i atragi pe cei care sunt încă reticenți. Dacă nu există cozi înseamnă că ceva nu e în regulă, dacă nu trebuie să ne îmbulzim, înseamnă că n-are rost. E trist ce vă spun, dar e ceva ce s-a înrădăcinat în poporul nostru în anii dinainte de Revoluție și iată că se verifică.

Dorința de a ieși din țară este mare, dar numărul celor care ies din țară nu este atât de mare încât să ne liniștească epidemiologic și să credem că vom vaccina. (…) Virusul a fost un lucru pozitiv pentru că a atras atenția asupra unor carențe imense care au început să apară în educația populației din țara noastră

din cauza unui sistem educațional prost.

(…) Vaccinul vine ca un lucru bun pentru că vom constata zi de zi cât de puțini doresc să meargă la teatru. Cât de puțini doresc să meargă să vadă muzee și locuri interesante și să-și îmbogățească spiritual viața.

Și vom realiza cât de mulți au rămas cu niște dorințe primare, cele de a merge la pub-uri și de a bea și de a petrece. Sunt dorințe firești pentru tineri, dar sunt dorințe care satisfac niște mici bucurii”, a declarat medicul Emilia Imbri, potrivit B1 TV.

Emilian Imbri: „Trebuie să pregătim generațiile care vin și care să înceapă

să își ceară vaccinul la o anumită vârstă”

Totodată, Emilian Imbri consideră că nici vaccinarea a 5 milioane de români nu va asigura o ”liniște” din punct de vedere epidemiologic.

„Indiferent de câți se vor vaccina, indiferent că vom ajunge la 4 milioane sau 5 milioane, ceea ce nu va fi suficient pentru a ne asigura epidemiologic o liniște, trebuie pornit cu un sistem de educație în școli.

Nu trebuie să așteptăm să facă Pfizer vaccin pentru grupe de vârstă din ce în ce mai mici și apoi să vaccinăm. Trebuie să încercăm să pregătim generațiile care vin și care să înceapă să își ceară vaccinul

la o anumită vârstă. (…)

Virsul ne va învăța în continuare ce avem de făcut. Dacă mai apare și un val 4 cu o tulpină atunci sigur că lumea va tresări din nou și va fi un val de persoane care se vor strădui să se vaccineze cu al doilea rapel”, a mai spus Emilian Imbri.

Ultimele stiri

Parteneri