Sari la conținut

Emilian Imbri: Tulpina indiană produce tromboze/Campania de vaccinare stagnează pentru că vin concediile și oamenilor nu le mai pasă

Emilian Imbri: Tulpina indiană produce tromboze/Campania de vaccinare stagnează pentru că vin concediile și oamenilor nu le mai pasă.

Fostul manager al Spitalului ”Victor Babeș” a vorbit pe larg despre pericolul pe care îl reprezintă tulpina indiană a SARS-CoV-2. Acesta se teme de o creștere a numărului de infectări cu Covid-19 în viitorul apropiat, cu ocazia Campionatului European de fotbal. Cu toatea acestea, Emilian Imbri susține că pericolul nu este reprezentat de suporterii care vor veni în țara noastră, ci de numărul mare de muncitori din India.

Emilian Imbri: „În România există un număr destul de mare de muncitori din India”

„Deocamdată, ce știm este că indiferent de tulpini, toți cei care încă nu s-au vaccinat și nu au trecut prin boală sunt expuși. Tot de la specialiști știm că în România nu mai este o transmitere comunitară, indiferent de ce tulpină vorbim.

(…) Tulpina indiană, din ce ni se transmite, se transmite mult mai rapid, ea este infecțioasă oricum, nu putem spune că e mai infecțioasă și deja am aflat că pacienții infectați cu această tulpină au nevoie de o perioadă mai lungă de internare. Pentru că sunt cazuri mai grave și se recuperează puțin mai greu. Trebuie să ne neliniștească acest lucru.

Faptul că la noi sunt 26 de persoane depistate până acum cu această tulpină iarăși este un semn bun. Nu cred că la meciurile de la noi vor veni suporteri din Anglia sau din India, având în vedere echipele care joacă pe stadioanele noastre.

(…) Ceea ce este un pericol real este faptul că în România există un număr destul de mare de muncitori din India. Și nu trebuie să neglijăm faptul că și data trecută când am avut o creștere fantastică a numărului de infectări, noi am avut, cel puțin la Spitalul «Babeș», internați indieni, muncitori din construcții.

(…) Va fi o problemă în cazul în care nu vom fi prudenți și epidemiologii nu vor veghea la intrarea acestor persoane în țară”, a declarat Emilian Imbri, potrivit B1TV.

„Oamenii care NU se vaccinează sunt atât de egoiști, încât nu se gândesc că vaccinându-se, într-un fel, ar putea duce la o creștere a economiei, o atragere de mai mulți turiști în România”

Medicul a ținut să precizeze că i se pare îngrijorător că toate tulpinile de coronavirus duc la apariția de tromboze.

„Ceea ce este de speriat este faptul că oricare dintre aceste tulpini au ceva comun. Și anume faptul că produc tromboze, microtromboze, ceea ce sigur că determină sechele. Iar după două-trei săptămâni de la internare, pacienții suferă de diverse afecțiuni și diverse acccidente, în special infarct”, a spus medicul Emilian Imbri.

În acest context, Emilian Imbri a atras atenția că se constată o scădere a interesului românilor pentru vaccinarea anti-covid.

„Este vorba despre mentalitate și educație. Cumva s-a avansat ideea că în România, cei care au dorit să se vaccineze, au fost informați și sunt conștienți de pericol, au făcut-o și o vor face în continuare. La următorul rapel tot oamenii ăștia vor fi printre primii.

A rămas nevaccinată o categorie de persoane din care o parte nu se vor vaccina niciodată. Și o parte care, pur și simplu, nu au nicio noțiune despre ce înseamnă a trăi în colectivitate și sunt atât de egoiști încât nu se gândesc că vaccinându-se, într-un fel, ar putea duce la o creștere a economiei, o atragere de mai mulți turiști în România… Noi ne lăudăm cu 26% vaccinare și o stagnare acum pentru că vin concediile și oamenilor nu le mai pasă”, a mai spus fostul manager al Spitalului ”Victor Babeș”.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel