duminică, iunie 4, 2023

În urma problemelor de sănătate sesizate, Agenția Europeană a Medicamentului a publicat o listă cu simptomele trombozei, reacție adversă ce se poate manifesta după administrarea vaccinului anti-COVID AstraZeneca. Astfel, specialiștii îi încurajează pe cei imunizați cu acest vaccin să ceară imediat sfatul medicului, dacă observă oricare dintre simptomele enumerate.

Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) a emis un comunicat, înaintea informării oficiale privind evaluarea cea mai recentă a vaccinului Oxford/AstraZeneca împotriva COVID-19. În urma anchetei în legătură cu incidentele de coagulare apărute la unii pacienţi vaccinaţi cu AstraZeneca, EMA a concluzionat că există o posibilă legătură cu vaccinul AstraZeneca. EMA recomandă că aceste afecţiuni foarte rare, legate de apariţia unor cheaguri de sânge, trebuie adăugate pe lista reacţiilor adverse foarte rare ale vaccinului, potrivit Rador.

Te-ar mai interesa: Mihai Voropschievi a realizat horoscopul sufletelo...

În acest sens, Agenția Europeană a Medicamentului subliniază simptomele unei posibile tromboze, pentru a fi tratată în timp util.

Simptomele trombozei și cum trebuie să procedezi

Persoanele vaccinate trebuie să ceară imediat ajutorul medicilor dacă au dificultăți de respirație, durere în piept, umflarea picioarelor, dureri abdominale persistente, dureri puternice de cap sau vedere în ceață, comunică EMA, potrivit Digi24.

Sunt simptome ale unei reacții adverse petele mici apărute sub piele la locul injecției sau vânătăile în alte părți decât la locul injecției.

Acestea ar putea fi semnele unei tromboze care pot să apară în primele două săptămâni după vaccinare.

Te-ar mai interesa: Horoscop rune 5-11 iunie 2023, cu Mihai Voropchiev...

De asemenea, personalul medical care foloseşte serul de la AstraZeneca trebuie să-i informeze pe cei care sunt vaccinaţi să consulte un specialist, dacă după imunizare au dificultăţi de respiraţie sau alte probleme de sănătate, care ar putea fi cauza unor boli neurologice. Decizia a fost luată după informaţiile privind apariţia unor cazuri grave de tromboze la unele persoane care au primit acest ser.

Te-ar mai interesa: Avertismentul Lidei Fecioru: „Aşa aduci ghinionul ...

Astfel, cei care au dureri abdominale de piept sau dureri severe de cap şi vedere înceţoşată trebuie să consulte imediat un medic. Până acum, Agenţia Europeană a Medicamentului nu a retras serul de pe piaţă, subliniind că utilizarea sa este sigură, depăşind riscurile, afirmă Rador.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private