Sari la conținut

Emmanuel Macron, acuzații dure: „Cât îi privește pe nevaccinați, chiar o să îi aranjăm și le promit că vom merge până la capăt / Minciuna și prostia sunt cei mai mari dușmani ai societăților democratice”

presedintele

Din cuprinsul articolului

Emmanuel Macron, președintele Franței, face un apel dur către persoanele nevaccinate, oferind câteva detalii despre măsurile luate în privința acestora. În prezent, 10% din populația Franței nu este imunizată, în timp ce 90% sunt protejate în fața coronavirusului.

În Franța, certificatul vaccinat și gestionarea pandemiei au fost temele care au încins în ultimele zile campania electorală pentru alegerile prezidențiale din luna aprilie. Chiar dacă nu și-a anunțat deocamdată candidatura, președintele Emmanuel Macron a declarat un adevărat război celor nevaccinați și s-a folosit, într-un interviu pentru publicația „Le Parisien”, chiar de formule lipsite de diplomație, care au stârnit și reacţii vehemente din partea celorlalți candidați, comunică RRA.

Emmanuel Macron, război nevaccinaților

„Cât îi privește pe nevaccinați, chiar o să îi aranjăm și le promit că vom merge până la capăt”, a spus președintele Emmanuel Macron într-un interviu urmat de un dialog cu cititorii cotidianului „Le Parisien”.

A folosit un limbaj mai degrabă popular, verbul „emmerder”, repetat de mai multe ori de Macron, fiind unul destul de tare, cu nenumărate nuanțe, care a dat mari bătăi de cap presei străine, în încercarea de a găsi o traducere cât mai apropiată de sensul cuvântului.

El a calificat persoanele nevaccinate drept iresponsabile

„Un iresponsabil nu poate fi un bun cetățean. Cvasitotalitatea oamenilor, peste 90%, au aderat la campania de vaccinare. A rămas o infimă minoritate de refractari. Nu îi vom trimite la închisoare și nici nu îi vom vaccina cu forța, dar vreau să le spun doar atât: începând cu 15 ianuarie, nu mai puteți să mergeți la restaurant, nu veți mai putea să beți o cafea, să mergeți la teatru sau la cinema și nici să vă urcați în tren”, a continuat Emmanuel Macron, cu referire la legea privind transformarea certificatului verde în certificat vaccinal, aflată în prezent în dezbatere la Parlament.

„Bolnavii COVID nevaccinați ocupă în prezent 85% din paturile de la reanimare, iar oamenii care au nevoie de operații au fost reprogramați”, a atras atenția președintele, pentru care nu există un argument mai bun pentru a valida strategia guvernului. „Minciuna și prostia sunt cei mai mari dușmani ai societăților democratice”, a conchis Emmanuel Macron.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel