Sari la conținut

Varianta Omicron va deveni dominantă în câteva săptămâni. Sfatul Dr. Fauci pentru nevaccinați!

să se infecteze cu varianta Delta

Dr. Anthony Fauci, consilierul medical de top al președintelui Joe Biden, a declarat joi că omicronul va deveni varianta dominantă a Covid-19 în Statele Unite în câteva săptămâni, îndemnând oamenii să facă vaccinuri și vaccinuri de rapel pentru a combate răspândirea acesteia.

„Este cel mai transmisibil virus al Covid cu care am avut de-a face până acum. În curând va deveni dominant aici. Acesta este un lucru pe care îl știm”, a spus Fauci unui public virtual al Fundației Camerei de Comerț din SUA, potrivit CNBC.

Fauci i-a îndemnat pe cei care nu sunt încă vaccinați împotriva Covid și pe cei care sunt eligibili pentru un rapel să-și primească dozele. El a descris varianta omicron drept „o amenințare în fața noastră chiar acum”.

„Când te uiți la ritmul infecțiilor acum, lucrurile se vor înrăutăți pe măsură ce intrăm în adâncul iernii”, a spus el. „Și cu omicron care ne respiră pe spate, lucrurile s-ar putea înrăutăți, în special pentru cei nevaccinati.”

Deși omicron este mai contagios decât variantele anterioare, nu este încă clar dacă provoacă o boală mai ușoară sau mai gravă decât tulpinile anterioare.

Fauci a spus că cei care sunt vaccinați și și-au făcut vaccinurile de rapel „vor fi relativ bine protejați cel puțin împotriva bolilor severe”.

La începutul acestei săptămâni, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că cel puțin 77 de țări au raportat cazuri de omicron, dar că varianta este probabil mai răspândită și nu a fost încă identificată.

Tedros a avertizat că vaccinurile singure nu vor proteja țările de omicron, subliniind importanța măștilor și a distanțării sociale.

Fauci a mai spus că SUA se confruntă cu o renaștere a variantei delta.

„Delta este încă o problemă serioasă. Adică, ne uităm peste umăr la omicron, care își va asuma un rol dominant foarte curând, mi-aș imagina într-o perioadă de câteva săptămâni, pe măsură ce intrăm în ianuarie”, a explicat Fauci.

„Când te uiți la delta cu care avem de-a face acum, avem o creștere a fiecărui parametru, o creștere a cazurilor, o creștere a spitalizării și decesele sunt încă la 1.100. Așa că ne aflăm într-o situație dificilă, în special în rândul celor care nu sunt vaccinați. Sunt foarte vulnerabili”, a spus Fauci.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel