Sari la conținut

Emmanuel Macron: „Dacă lăsăm Ucraina să piardă acest război, Rusia va amenința cu siguranță România”

Emmanuel Macron a efectuat o vizită în Germania vineri pentru a discuta cu Olaf Scholz despre evoluția situației din Ucraina. Ulterior, s-a alăturat și premierul Poloniei în aceste discuții.

Scopul acestei întâlniri este de a reduce tensiunile și de a identifica soluții pentru a spori sprijinul acordat Ucrainei prin livrarea de armament. Macron a menționat că nu poate exclude posibilitatea trimiterii de forțe europene în sprijinul Kievului, o declarație care a stârnit nemulțumirea lui Scholz.

În ciuda criticilor, președintele francez a reiterat această idee într-un interviu, exprimând îngrijorarea că o victorie a Rusiei în Ucraina ar putea pune în pericol statele din regiune, inclusiv România.

„Dacă Ucraina pierde acest război, Rusia va amenința cu siguranță România”

Înaintea vizitei la Berlin, Macron a subliniat din nou poziția Franței în conflictul ucrainean, subliniind necesitatea de a împiedica Rusia să obțină victoria. În opinia sa, acest lucru ar avea repercusiuni grave pentru statele din Europa Centrală și de Est, inclusiv Moldova, România și Polonia.

Emmanuel Macron, președintele Franței: „Dacă lăsăm Ucraina să piardă acest război, atunci Rusia va amenința cu siguranță Moldova, România și Polonia”.

Ministrul german al Afacerilor Externe a subliniat, de asemenea, importanța opoziției față de Rusia în contextul conflictului ucrainean, menționând și România în acest context.

Annalena Baerbock, ministrul german: „În fiecare zi, Ucraina apără pacea polonezilor, balticilor, finlandezilor, românilor și norvegienilor, care nu locuiesc în inima Europei, ca noi, dar ale căror țări au granițe directe cu Ucraina sau cu Rusia. Nu le-am luat îngrijorările în serios până acum în Germania. Lucrul acesta nu trebuie să se mai întâmple”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel