Sari la conținut

Emoția care este responsabilă pentru majoritatea bolilor din organism. Iată cum ne îmbolnăvim din stări și gânduri negative

Există o legătură strânsă între mintea noastră și corpul fizic. Acestea se completează și, atunci când există un dezechilibru, din punct de vedere fizic sau emoțional, ambele au de suferit. 

Atunci când suntem împovărați de emoții, gânduri și stări negative, organismul nostru simte asta. Acești factori negativi aduc un stres considerabil corpului fizic și se pot dezvolta diferite dezechilibre.

Somatizarea emoțiilor este, astfel, un proces important care determină îmbolnăvirea corpului fizic în urma trăirii unor emoții puternice negative.

Emoțiile principale care duc la dezvoltarea bolilor

Ivan Bogdan, terapeut psiho-emoțional, a explicat în emisiunea ”Voi cu Voicu” de la Antena 3 care sunt emoțiile care duc la declanșarea bolilor şi ce trebuie să facem pentru a ne vindeca.

Nemulțumirea și neputința declanșează diabetul

„Orice persoană suferindă de diabet nu s-a îmbolnăvit neapărat din cauza stilului alimentar nesănătos sau a stresului. Dacă ne întoarcem la momentul în care s-a creat acest dezechilibru la nivelul pancreasului, vom vedea că acolo, în etapa aceea din viaţă, există o emoţie puternică care a declanşat totul şi a setat o predispoziţie pentru îmbolnăvire. Diabeticii sunt cei care cândva, în trecut, au întâmpinat o situaţie pe care au simţit că nu o pot controla şi tocmai acest sentiment de neputinţă şi nemulţumire este cel care duce la blocaj emoţional şi mai departe la deficitul de insulină, gastrită, ulcer, colon iritabil şi altele”, a explicat terapeutul.

Photo by Dylan Sauerwein on Unsplash

Regretele pot declanșa probleme și dureri de spate

„Durerile de spate, de asemenea, vin din emoţii negative, din trecut, din traume. Supărările şi neîmplinirile noastre ne atacă şi ne dau dureri, de exemplu hernia de disc e legată emoţional de zona de regrete. La fel, tot ce este pe zona chakrei inimii unde se află şi plămânii, tot ce doare acolo, chiar şi dacă vorbim de o tuse banală, are legătură cu emoţia întristării. De regulă, în cazul femeilor, plămânul afectat este pe partea dreaptă iar la bărbaţi suferinţa se localizează pe plămânul stâng”, adaugă specialistul.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel