miercuri, noiembrie 30, 2022

Bolile pot avea o cauză externă, cu siguranță. Cu toate acestea, multe persoane susțin că multe dintre afecțiunile cu care ne confruntăm ar avea o cauză care pornește din interior.

Este vorba despre impactul emoțiilor negative asupra noastră. Acestea au puterea, se pare, de a slăbi organismul și de a genera diferite afecțiuni, în funcție de emoția simțită: stres, teamă, invidie, etc.

Te-ar mai interesa: Studiu. Interacțiunea cu câinii crește activitatea...

Lidia Fecioru, renumit bioenergoterapeut, dezvăluie că multe dintre bolile noastre ar putea fi evitate dacă am alege să gândim mai pozitiv, atât despre noi cât și despre cei din jurul nostru.

Emoțiile care generează boli

„Sunt unele probleme care vin karmic, dar sunt și foarte multe care vin din cauza obiceiurilor noastre din viață. Adică, dacă noi trăim într-o viață tristă, ternă, cu supărări, începe să vină o formă de negativitate în sufletul nostru și noi vom transforma corpul nostru într-o magazie de boli.  Oamenii nu își dau seama atunci când spun: Dar ce am spus rău? De fapt, în sufletul lui e o formă de invidie, care îl îmbolnăvește pe parcurs. Nu ne bucurăm pentru ceilalți, pentru că negativul e mai accesibil și e mai ușor să se ducă aici, decât către pozitiv”, a declarat Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii „La Măruță”, de pe ProTV.

Te-ar mai interesa: Medic urolog renumit: Majoritatea bărbaților igno...

STRESUL

„Stresul dezvoltă și își pune amprenta asupra glandei tiroide. Ea ține de tot ce înseamnă emoțional, de sistemul nervos. Nici nu trebuie să fim foarte indiferenți, dar nici prea empatici. Să nu-ți încarci prea mult sufletul cu problemele celor din jur, pentru că atunci se îmbolnăvește tiroida. Ea dă semne de agitație, palpitații, sufocare, intrare în panică, agitație, insomnie și de aici începe coșmarul”, a spus Lidia Fecioru.

Te-ar mai interesa: Nu ignora transpirația urât mirositoare! Poate fi ...

FRICA

„Frica este a rinichilor și iarăși ne întoarcem la sistemul nervos, care începe să scoată mult mai multă adrenalină, decât hormon și atunci ne dăm peste cap tot ce înseamnă pancreas, glanda tiroidă. Nu trebuie să fim indiferenți, ci echilibrați. Trebuie să facem lucruri frumoase pentru noi, măcar 15 minute trebuie să ne găsim și pentru noi. Sportul ajută să eliminăm din negativitate și începe să ne placă de noi.”, a dezvăluit Lidia Fecioru.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Pericol mortal în coaja unei bana...

ANXIETATEA

„Anxietatea, dacă durează mai mult timp, înseamnă deja o formă de depresie. Anxietatea este așezată mereu cu frica și acolo este clar o problemă a sistemului nervos și trebuie tratată la un psihiatru sau la un psiholog. Nu trebuie să ne fie rușine de mersul la psiholog, du-te și vezi care e problema. Nu trebuie să vă ascundeți starea sub preș, pentru că se va face ca o grămadă și o să vă împiedicați de ea și vei cădea în propriile tale probleme”, a mai adăugat renumitul bioenergoterapeut.

Te-ar mai interesa: Bancnota piramidă și alte ritualuri magice care te...

GELOZIA

„Gelozia este a ficatului și a fierii. Când oamenii sunt geloși asta se întâmplă. Omul se supără pe el, atunci când are o criză de gelozie, supărarea nu se duce pe partener. Nu avem nevoie de studii clinice, pentru a vedea asta, orice psihoterapeut știe asta”, a mai spus Lidia Fecioru.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private