luni, septembrie 26, 2022

Encefalograma este o investigație medicală care nu trebuie să te sperie. De cele mai multe ori, medicul specialist ți-o poate recomanda atunci când există suspiciunea unui tumori cerebrale sau mai degrabă a unui traumatism cranian.

De asemenea, aceasta poate sau nu să fie completată de o radiografie sau de un RMN. Este și un examen util atunci când se pune diagnosticul de epilepsie.

Mai mult, este o investigație utilă pentru pacienții care au stări de leșin, infecții cerebrale, ea oferind detalii importante despre existența unor leziuni cerebrale. Dar poate fi de ajutor și pentru diagnosticarea unor afecțiuni medicale precum sunt afecțiunile creierului, demența, afecțiuni ale sistemului nervos.

Te-ar mai interesa: Se dau bani! 1000 de lei de familie. Cine va putea...

În literatura medicală electroencefalograma (EEG) este definită ca o tehnică medicală care înregistrează și interpretează activitatea electrică a creierului. Captarea se realizează cu ajutorul unor electrozi care vor fi așezați sub cap și care sunt cuplați la un dispozitiv numi electroencefalograf.

Numai medicul specialist neurolog poate interpreta rezultatul acestei investigații. Durata este este cuprinsă între 20 și 30 de minute, iar medicul îți poate cere fie să respiri profund, fie să execuți anumite mișcări.

Cum te pregătești pentru această analiză

  • Cu 12 ore înainte de a fi efectuată nu se va consuma alcool, cafea, ceai negru. Nu se bea cola și nu se consumă ciocolată.
  • Cu o zi înainte te vei spăla pe păr dar atenție, nu ai voie să utilizezi produse de coafat, geluri, spray-uri, spumă, sau alte loțiuni.
  • Nu este bine să iei niciun fel de medicament înainte de efectuarea testului, cel puțin fără aprobarea medicului care ți-a recomandat analiza.

Este bine de știut că această investigație nu este nedureroasă, nu implica riscuri, și dacă este nevoie poate fi repetată ori de câte ori este cazul.

Te-ar mai interesa: Extract cu puteri magice. Mihaela Bilic: Încetineș...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private