Sari la conținut

Endocrinolog: Mănâncă acest mic dejun dacă vrei să slăbești rapid

alimente benefice pentru micul dejun
Sursa foto: playtech.ro
Mic dejun

Endocrinolog, despre prima masă a zilei. Micul dejun este prima și cea mai importantă masă a zilei. Dacă alimentele potrivite sunt incluse în el, nu numai că vă va umple, dar vă va permite și să pierdeți în greutate rapid și sănătos.

Acest lucru este explicat de endocrinologul Zuhra Pavlova. Expertul spune că oamenii de știință au ajuns la concluzia că un mic dejun bogat în proteine ​​nu numai că satură mai bine, ci și îmbunătățește concentrarea. Cu aceeași cantitate de calorii în mese, este mai util pentru pierderea în greutate și menținerea în formă. Sunt necesare și grăsimi și carbohidrați, este nevoie de echilibru în toate.

Cel mai bun mic dejun pentru pierderea în greutate

alimente care ajută la slabit
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Iată clasamentul personal al Dr. Pavlova a alimentelor potrivite pentru micul dejun:

  • Cel mai simplu și mai ușor de pregătit micul dejun: omletă + o bucată de pâine integrală.
  • Omletă (ouă prăjite) cu legume, cel mai bine se prepară într-un cuptor lent sau oală fără ulei.
  • Salată de ou fiert cu orice legume și o linguriță de ulei vegetal + o bucată de pâine integrală. Nu fi surprins: o salată dimineața este o opțiune grozavă, spune medicul endocrinolog.
  • Sandviș cu pâine integrală: brânză (de preferință proaspătă și mai puțin grasă, precum mozzarella) și o felie de roșie, castraveți sau ardei. Are o combinație aproape perfectă de proteine ​​și carbohidrați.
  • Friptură/fiartă de pasăre sau carne de vită cu aceeași pâine prăjită și legume.

„Adeseori se aude că e ciudat să mănânci carne dimineața. În același timp, un sandviș cu cârnați nu va deranja pe nimeni, ci cu carne – da. E doar o chestiune de obicei”, spune specialistul.

  • Fulgi de ovaz si ou fiert. În loc de ouă, puteți adăuga brânză în terci.
  • Branza de vaci 5-9% sau iaurt si fructe de padure de sezon sau orice fruct.
  • Cea mai echilibrată variantă: somon ușor sărat și salată de legume proaspete cu ierburi + pâine prăjită cu avocado.

O salată consumată la micul dejun are o mulțime de avantaje: previne absorbția grăsimilor; calorii minime; îmbunătățește funcționarea tractului gastro-intestinal; normalizează procesele metabolice din organism; are efect antioxidant; hraneste pielea cu vitamina C, conferindu-i astfel un aspect sanatos; întărește sistemul imunitar; are un efect pozitiv asupra inimii și îmbunătățește vederea De asemenea, legumele și fructele nu sunt un început rău de zi. Sunt potrivite în special pentru cei care au puțin timp și nu au o poftă de mâncare foarte bună dimineața.

Astfel de gustări vă vor învăța corpul să mănânce dimineața dacă nu aveți un astfel de obicei. Fructele și legumele vor adăuga cantitatea necesară de vitamine și fibre organismului tău și vor îmbunătăți digestia. Atât fructele, cât și legumele sunt cel mai bine consumate proaspete, le puteți mânca ca un fel de mâncare separat sau le puteți adăuga în terci. Pentru micul dejun alege fructe neacide cu o consistenta moale, precum: (mere, mere, mere coapte, banane).

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel