Sari la conținut

Enzimele care te scapă de obezitate

Enzimele care te scapă de obezitate. Obezitatea poate fi combătută cu acest aliat de nădejde, spun specialiștii. Ele luptă împotriva colesterolului, a îmbătrânirii premature, detoxifică colonul.

Enzimele sunt substanțe complexe care au numeroase funcții în organismul uman. Acestea reglează alături de coenzime procesele biochimice din organism, practic ele sunt implicate în sute de procese biochimice care se desfășoară în organismul nostru. Specialiștii spun că enzimele luptă împotriva obezității, a colesterolului, a îmbătrânirii premature, detoxifică colonul, elimină dioxidul de carbon din plămâni și crește imunitatea organismului.

Există două categorii mari de enzime: enzime digestive care digeră alimentele și enzime metabolice care contribuie la reglarea proceselor metabolice în organism. La rândul lor, enzimele digestive sunt de două feluri: proprii – produse de organismul uman și enzime digestive preluate din alimentație.

Enzimele digestive sunt produse în pancreas, stomac și intestinul subțire.

Totodată, enzimele digestive se clasifică în:

  • Amilaza – descompune amidonul și carbohidrații în zaharuri.
  • Proteaza – descompune proteinele în aminoacizi.
  • Lipaza – descompune lipidele în acizi grași și digeră grăsimile.

Enzimele sunt foarte importante pentru menținerea unei digestii sănătoase și implicit a unui organism sănătos.

Atenție! Atunci când consumi mâncare gătită la temperaturi ridicate și alimente procesate acestea distrug enzimele. Cu alte cuvinte, alimentele ajung nedigerate în intestine și se pot transforma în toxine. De asemenea, nivelul pH-ului din stomac sau din intestin poate afecta activitatea enzimatică. Mai exact, un pH scăzut înseamnă că ceva este foarte acid, pe când un pH ridicat înseamnă că ceva este alcalin. Iar dacă mediul din jurul unei enzime devine fie prea acid, fie prea bazic, forma și funcția enzimei va suferi. Și ceea ce mâncăm poate influența activitatea enzimatică a organismului. De aceea consumul de alimente bogate în enzime poate stimula activitatea enzimatică în organism.

Iată când organismul are nevoie de enzime:

  • Acestea contribuie la producerea de energie.
  • Ajută la combaterea infecțiilor și vindecarea rănilor.
  • Duc la reducerea procesului inflamațiilor.
  • Ajută la eliminarea toxinelor din corp.
  • Dizolvă cheagurile de sânge.
  • Contribuie la reglarea hormonilor.
  • Au un rol esențial în reglarea nivelului de colesterol din corp.
  • Încetinesc procesul natural de îmbătrânire.

Producerea insuficientă a enzimelor este cauza multor probleme digestive. Cauza principală este alimentația nesănătoasă, consumul alimentelor procesate, a celor bogate în zahăr sau a alimentelor gătite în exces. La toate acestea dacă adăugăm și consumul de medicamente de exemplu administrarea pentru timp îndelungat a antibioticelor, va avea loc o diminuare a organismului de a produce natural enzime. De aceea, medicii atrag atenția la cât de important este să consumăm zilnic fructe și legume proaspete.

Deficitul de enzime duce la apariția unor probleme precum balonare, constipație, crampe abdominale, reflux, aciditate. Dar poate cel mai grav este faptul că sistemul imunitar va fi slăbit. Este știut faptul că sistemul imunitar începe din intestin, iar în cazul în care o persoană are probleme digestive, sistemul imunitar va funcționează la parametrii normali.

Capacitatea organismului de produce enzime scade odată cu înaintarea în vârstă. Sunt studii care arată că producerea naturală a enzimelor se deteriorează atunci când ai douăzeci de ani. Cea mai bună metodă de a obține enzime este să consumi cât mai multe fructe și legume crude. Alimente bogate în enzime sunt: ananas, mango, struguri, avocado, mierea, uleiul din nucă de cocos.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel