duminică, decembrie 4, 2022

Medicii de la unitățile de primire Urgențe de la spitalele de copii din Capitală avertizează că ne confrutăm cu o epidemie de gripă. Potrivit acestora, sute de copii ajung la spital, iar 10% din cei ce se prezintă la UPU rămân internați în spital.

Potrivit specialiștilor din domeniul sănătății, până la ora actuală am fost feriți de gripa sezonieră întrucât am fost protejați de masca de protecție.

Te-ar mai interesa: Pericolul ascuns din vinetele congelate. Nu mai c...

„Am putea spune că avem o epidemie de gripă, cel puţin prin prisma numărului de cazuri cu care ne confruntăm noi zilnic la Camera de Garda, cele mai multe fiind forme de gripa A”, declară Gabriela Vlad, medic pediatru Spitalul Victor Gomoiu.

Aproximativ 80% dintre pacienții care se prezintă la Camera de Gardă prezintă simptome precum febră ridicată, tuse și probleme digestive.

„Suntem într-o perioadă de viroze, primăvara şi toamna se cunosc aceste lucruri, a fost şi COVID-ul peste virozele obişnuite si Primirile Urgenţe sunt asaltate de astfel de cazuri, nu toate sunt uregnţe. Ele ar putea fi tratate de către medicii de familie sau în policlinici”, spune Raluca Alexandru, purtător de cuvânt Spitalul Grigore Alexandrescu.

Te-ar mai interesa: Ai hemoglobina mică? Uite ce afecțiuni ascunde...

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, numai săptămâna trecută s-au înregistrat aproximativ 1.600 de cazuri de gripă, faţă de 10 câte au fost înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private