Categories: Ştiri sănătate

Epidemiologul șef N. Furtună a demisionat după ce a afirmat că virusul i-a omorât pe cei care erau și așa o povară

Epidemiologul șef N. Furtună a scandalizat cu declarația sa legată de persoanele care și-au pierdut viața în urma îmbolnăvirii cu COVID-19.

Epidemiologul şef Nicolae Furtună a fost nevoit să își prezinte demisia, după ce a declarat că persoanele care și-au pierdut viața din cauza COVID-19 erau „o povară pentru ei și pentru cei din jur”.

În condițiile unei rate mari a îmbolnăvirilor și a deceselor provocate de noul coronavirus, nu este prima declarație sau acțiune scandaloasă legată de situația pandemică din partea autorităților Republicii Moldova.

Directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, s-a văzut nevoit să își dea demisia, potrivit Rador.ro.

Deşi inițial prezentase doar scuze publice pentru afirmațiile sale referitoare la victimele COVID-19, despre care a spus că aveau mai multe maladii și, astfel, erau o povară pentru ei și cei din jur, el a mai afirmat într-un briefing că declarațiile sale ar fi fost înțelese eronat de societate.

La scurt timp, însă, președintele Igor Dodon i-a cerut lui Nicolae Furtună demisia, afirmând că scuzele nu ar fi suficiente. Solicitarea a fost imediat executată. Printr-un comunicat al Guvernului s-a anunțat că la o întâlnire cu premierul Ion Chicu, şeful de la ANSP şi-a prezentat demisia. Totuși cei doi oficiali, președintele și premierul, i-au apreciat activitatea în fruntea Agenției de Sănătate Publică și modul cum instituția a gestionat situația pandemică.

În pofida mai multor critici pe care le-a atras și anterior asupra sa Nicolae Furtună, el s-a pronunțat împotriva testării masive a populației, argumentând că ar fi o risipă, a declarat că personalul medical s-ar fi infectat în mare parte din comunitate și nu de la locul de muncă, încercând să nege eșecul autorităților de a-i proteja pe medici, cărora nu le-au oferi din start suficiente echipamente speciale.

A afirmat aceast lucru și despre medicii veniţi din România să îi ajute pe colegii lor din spitalele din Republica Moldova, dintre care unii s-au infectat la Chișinău cu noul coronavirus. Declarații care au stârnit revoltă în societate a făcut și președintele Igor Dodon, care a afirmat că noul virus nu ar fi atât de periculos şi că s-ar manifesta ca o gripă și ar trece fără să îl simți.

De asemenea, el a participat la numeroase întâlniri cu oamenii de prin sate fără să poarte mască sau alte măsuri de protecție. Recent, premierul Ion Chicu a scandalizat opinia publică organizând nunta fiului său la sfârșitul lunii august, în pofida interdicției impuse de Comisia extraordinară de sănătate publică, pe care o conduce, de a ține astfel de evenimente. Ulterior, prim-ministrul a argumentat că nu ar fi fost o nuntă, ci o masa de sărbătoare. Republica Moldova înregistrează în fiecare zi sute de cazuri noi de infectare și zeci de decese.

Recent Posts

Fostul preot: Dumnezeu creează două suflete… Amândoi vin pe pământ, dar…

Daniel Balaş, fost preot,vorbește despre reîncarnare. Acesta spune că Biblia a fost modificată în anul…

o oră ago

Ce se întâmplă dacă amâni ora de culcare. „Poți pierde o fază vitală”

Ce se întâmplă dacă amâni ora de culcare. Toată lumea știe că organismul uman are…

2 ore ago

Arsenie Boca: Dumnezeu știe ce face cu fiecare dintre noi

Povestea ceșcuței de ceai – spusă de Părintele Arsenie Boca: „Când simți că ești într-o…

2 ore ago

Examinează-ți cu atenție mâinile: Vei ști dacă ficatul tău este bolnav

Examinează-ți cu atenție mâinile: Vei ști dacă ficatul tău este bolnav! Semnele bolii hepatice grase…

3 ore ago

Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria

Înlocuitorul de zahăr care îmbunătățește somnul și memoria. Curmalele, căci despre ele vorbesc experții, pot…

3 ore ago

Planta minune care protejează ficatul. Abundă în Vitamina C și complex de Vitamina B

Planta minune care protejarea ficatului. Un stil de viață nesănătos este principalul factor care conduce…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic