Sari la conținut

Epilepsia și crizele bolii: Se manifestă violent, iar pacientul…

Care sunt simptomele și cauzele epilepsiei? Cum se manifestă
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Epilepsia și crizele bolii. Semnele și simptomele convulsiilor pot include: confuzie temporară, rigiditate musculară, mișcări incontrolabile ale brațelor și picioarelor, pierderea cunoștinței, tulburări psihologice precum frica, anxietatea.

Boala care pune stăpânire pe psihicul bolnavilor poate perturba starea pacientului nu doar o dată, ci chiar mai multe crize pe zi.

Este și cazul unei tinere de 24 de ani. Boala și-a făcut debutul când avea 15 ani și se poate considera norocoasă pentru că, până acum, a avut, în total, doar patru.

Chiar dacă știe că alți epileptici au crize mult mai des decât ea, unii chiar mai multe crize în fiecare zi, Geanina nu se consideră o privilegiată: nu poate face abstracție de efectele pe care boala le are asupra psihicului ei.

Când ai epilepsie  simți că libertatea îți este limitată

„Am fost sănătoasă până la 15 ani. Într-o zi, eram la masă cu părinții când, subit, mi s-a făcut rău. Îmi amintesc doar că eram la masă și mâncam, iar apoi m-am trezit cu echipajul medical lângă mine. În rest, nu îmi mai aduc aminte nimic. Medicii m-au întrebat cum mă cheamă, le-am spus și… cam atât. Pentru părinții mei a fost un șoc, dar și pentru mine, că nu mă așteptam. Să nu ai nimic până la 15 ani și dintr-o dată să cazi…”, potrivit smartliving.ro.

criza epilepsie
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Criza de epilepsie: sfaturi si recomandari

Potrivit medicilor, criza de epilepsie le poate pune viata in pericol pacienților. În timpul crizei, pacientul poate cadea si se poate lovi sau daca o criza de epilepsie survine în momentul în care o persoană înoata sau pur și simplu face baie, riscul de a se îneca este inevitabil.

  • Mai mult, persoanele cu epilepsie, care au permis de conducere, pot provoca involuntar accidente, din cauza faptului că îțși pot pierde controlul.
  • Pacientii cu epilepsie se pot confrunta cu și cu alte probleme: apare depresie, anxietate, și pot apărea gânduri și comportamente suicidare.
  • Epilepsia poate duce la complicatii, printre care status epilepticus – o criza de epilepsie cu durata de aproximativ 30 de minute, fară ca pacientul să-și revină, riscul de deteriorare permanenta la nivelul creierului fiind crescut.

ATENȚIE! Decesul neasteptat poate să apaapară din cauza problemelor respiratorii sau a celor de la nivelul inimii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel