Sari la conținut

ERATĂ. Medicul erou de la Piatra Neamț pus sub acuzare în calitate de suspect în cazul inciendiului de la Piatra Neamț

Din cuprinsul articolului

Cătălin Denciu, medicul rănit în incendiul de la Spitalul Piatra Neamț în timp ce încerca să-și salveze pacienții, a fost lăudat luni de directorul OMS, dar a fost pus sub acuzare în România. Știrea a fost ulterior dezmințită.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis punerea sub acuzare a unor persoane în cazul incendiului izbucnit pe 14 noiembrie 2020 în secţia COVID de la Spitalul Piatra Neamţ, soldat cu 10 morţi.

Mai exact, au fost puşi sub acuzare şase foşti manageri, doi medici şi două asistente. Printre cei cercetați este şi medicul anestezist declarat erou, Cătălin Denciu, după ce a fost rănit încercând să scoată pacienţii din foc.

După ce şi-a riscat viaţa pentru a salva pacienţii din salonul cuprins de flăcări, doctorul-erou Cătălin Denciu a dus o luptă cruntă timp de aproape 6 luni.

Cu arsuri pe 40% din suprafața corpului, medicul a fost supus mai multor intervenții chirurgicale și tratamente de recuperare într-un spital din Belgia.

Medicul Cătălin Denciu nu este vizat de procurori pentru o culpă medicală, ci pentru că ar fi dat declarații contradictorii. Acuzaţiile care i se aduc ar fi pentru favorizarea făptuitorului, fals intelectual şi uz de fals, notează adevărul.ro

Update știri

În urma verificărilor suplimentare realizate de jurnaliștii de la adevarul.ro, reprezentanții Parchetului General au precizat că medicul Cătălin Denciu nu are calitatea de suspect în dosar.

ERATĂ

Ştirea iniţială conţinea informaţia conform căreia medicul Cătălin Denciu, rănit în urma incendiului, ar fi fost pus sub învinuire. În urma verificărilor jurnalistice suplimentare, reprezentanţii Parchetului General au precizat că acesta nu are calitatea de suspect în dosar. Redacţia Adevărul îşi prezintă scuzele pentru prezentarea informaţiei eronate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel