miercuri, septembrie 28, 2022

Erou la 14 ani! Și-a alertat părinții și vecinii cu puțin timp înainte să vină viitura.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, în urma ploilor de vineri, s-au creat torenţi şi viituri în zona de nord-vest a judeţului. În oraşul Abrud, sunt trei case şi un subsol inundate, iar o stradă este blocată de copaci căzuţi. În satul Valea Săliştii sunt 4 case inundate.

Te-ar mai interesa: Poți simți asta? Două senzații în picioarele tale ...

În acest context, Vlăduț Roba, un adolescent în vârstă de 14 ani, a devenit eroul locuitorilor din Abrud. Băiatul a avut o presimțire și a ieșit în toiul nopții să verifice dacă apa a ajuns sau nu în localitate. Când a văzut că se apropie viitura, acesta și-a alertat familia și vecinii.

Erou la 14 ani! Și-a alertat părinții și vecinii cu puțin timp înainte să vină viitura

Astfel, Vlăduț, așa cum alintă cei dragi, a fost îngerul păzitor al locuitorilor din Abrud. Datorită gestului său, oamenii au reușit să se salveze la timp din calea viiturii.

Băiatul a povestit ce făcea în seara respectivă și cum și-a dat seama că urmează să vină viitura,

„M-am pus să dorm și peste o jumătate de oră am auzit că a început ploaia. Ploua foarte tare și m-am gândit să ies să văd cum e apa și am văzut că e apă în curte. M-am dus am trezit vecinii, pe tatică-miu, cam atât..”, a povestit eroul de 14 ani.

Te-ar mai interesa: Băutura din plante cu 5 ingrediente pe care o poți...

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare şi în aer liber

Vlad Roba a fost felicitat de mii de oameni

Sergiu Simina, viceprimarul orașului Abrud, a împărtășit povestea copilului erou pe Facebook, iar felicitările nu s-au lăsat așteptate.

„Oameni mici care fac lucruri mari. Așa este Vlăduț Roba, care la cei 14 ani ai săi s-a dovedit un stalp al comunitatii din care face parte. In momentul in care a realizat cat de puternica este viitura a dat alarma si a anuntat toti vecinii, participand activ la toate activitatile desfasurate pentru inlaturarea pagubelor produse. Respect, OM mic, dar MARE!”, a scris Sergiu Simina.

Te-ar mai interesa: Avertisment privind cancerul: deficitul de vitamin...

Comentariile au fost pe măsură, oamenii ținând să-și arate admirația și aprecierea pentru adolescentul curajos:

  • Bravo Vladut . Esti un copil extraordinar . Cinste tie si părinților, cum te-au crescut!
  • Felicitari micului om cu suflet mare.
  • Bravo! Te bucuri să descoperi astfel de valori! Respect, OM mic, dar MARE !!!!
  • Bravo, Vlăduț! Felicitări om mic,cu suflet mare!
  • Viitor Primar?
  • Felicitări, Vlăduț! Același suflet mare și spirit civic l-am remarcat și noi în cadrul școlii, în acțiunile noastre și ne mândrim cu el.
  • Copii ca el, trebuie puși în valoare! Felicitări Vlăduț!!!!
  • Baiatul asta este un fenomen! Cinste lui!!! Eu il apreciez mult!!!
  • Se vede oboseala, combinată cu misiunea îndeplinită.Acest lucru,cel puțin,pe mine, mă emoționează profund.Bravo, Vlăduț!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private