Este aromat și te scapă de febră, indigestie, răceală, oboseală. Are efecte antioxidante și reduce inflamația din organism

Este aromat și te scapă de febră, indigestie, răceală, oboseală. Are efecte antioxidante, reduce inflamația din organism. Alte beneficii oferite de planta aceasta minunată: 

Studiile științifice arată că mai mulți compuși din maghiran, cum ar fi carvacrolul, s-au dovedit a avea efecte antioxidante ce reduc inflamația din organism.

În timp ce inflamația este un răspuns normal al corpului în anumite situații, inflamația cronică poate crește riscul de anumite boli, inclusiv diabet, cancer și tulburări autoimune. Astfel, reducerea inflamației poate reduce riscul unor astfel de afecțiuni.

Afecțiuni digestive

Măghiranul a fost folosit încă din antichitate pentru a preveni problemele digestive, cum ar fi ulcerele de stomac și anumite afecțiuni digestive.

Totodată, sunt studii care dovedesc că maghiranul poate lupta împotriva Clostridium perfringens, un agent patogen obișnuit de origine alimentară.

În plus, un studiu efectuat la șobolani a demonstrat că extractul de maghiran este eficient împotriva ulcerelor gastrice.

Calmează durerile menstruale

Tinctura, extractul sau ceaiul de maghiran poate regla ciclul menstrual și restabili echilibrul hormonal la femeile cu un ciclu neregulat.

De asemenea, poate ajuta la tratarea sindromului ovarului polichistic, o tulburare hormonală cu simptome precum perioadele neregulate și acneea.

Ai probleme cu respirația?

Măghiranul conţine uleiuri volatile, putând fi folosit pentru inhalaţii. Este util pentru alergiile de sezon, în timpul răcelilor sau gripelor ori pentru a combate sforăitul.

Amestecă 10 picături de ulei esenţial de lavandă cu 10 picături de ulei esenţial de maghiran, pune-le într-un litru de apă fierbinte şi inspiră vaporii. Aceştia vor elibera căile respiratorii.

Poţi pune şi un săculeţ cu maghiran uscat sub pernă şi astfel căile respiratorii nu se vor congestiona peste noapte, prevenind sforăitul, notează exquis.ro.

Favorizează transpirația

Pentru că favorizează transpiraţia, măghiranul scade febra şi așa sunt eliminate toxinele din organism. Bea câte 3-4 căni de ceai de maghiran, în decurs de 2 ore.

Tratamentul nu trebuie urmat mai mult de 1-2 zile. În acelaşi timp, remediul relaxează musculatura şi scade intensitatea durerilor asociate cu gripa şi răceala.

Calmează sistemul nervos

Fiind din aceeaşi familie cu oregano, maghiranul conţine flavonoide, care au efect uşor sedativ. O cană de infuzie de maghiran, înainte de culcare, reduce stările de stres şi nervozitate şi asigură un somn odihnitor, fără episoade de trezire nocturne.

Contraindicații

Chiar dacă este incredibil de benfici, măghiranul poate interacționa cu anumite medicamente, cum ar anticoagulantele, ceea ce poate crește riscul de sângerare.

De asemenea, potrivit studiilor, maghiranul poate interacționa cu unele medicamente pentru diabet, prin scăderea zahărului din sânge, ceea ce poate duce la niveluri periculos de mici.

Astfel, dacă aveți diabet, consultați medicul dumneavoastră înainte de a lua maghiranul, mai notează exquis.ro.

Recent Posts

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

15 minute ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

45 de minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

o oră ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

2 ore ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică