Este mierea sigură pentru diabetici? Sfatul experților

Se crede că mierea este o alegere mai bună pentru un îndulcitor în comparație cu zahărul alb. Încărcată cu antioxidanți, mierea conține o serie de substanțe chimice vegetale care vă ajută să vă protejați corpul de deteriorarea celulelor cauzate de radicalii liberi.

Dar este mierea sigură pentru persoanele cu diabet? Răspunsul este da, dar doar cu moderație. Cei care suferă de diabet trebuie să își gestioneze și să monitorizeze în mod regulat nivelul zahărului din sânge.

Chiar dacă îndulcitorii pot duce la creșteri ale zahărului din sânge, un echilibru vă poate asigura că nu evitați cu totul dulciurile. Deoarece diabetul este o tulburare metabolică, unele dintre cele mai importante aspecte ale managementului bolii sunt restricțiile alimentare și activitatea fizică.

Experții în sănătate cred că mierea luată cu moderație poate fi sănătoasă pentru pacienții cu diabet de tip 2.

Cât de bună este mierea pentru diabetici

Mierea are în compoziția sa mai multă fructoză decât glucoză, când o compari cu zahărul alb care are părți egalede  ambele tipuri de zaharuri. De asemenea, potrivit medicilor, pentru o lingură de zahăr, conținutul de carbohidrați al mierii este mai mare decât zahărul alb.

Cu toate acestea, mierea are un indice glicemic mai mic decât zahărul alb și ar fi folosită în mai puține cantități pentru a obține același nivel de dulceață, ceea ce duce la o creștere mai mică a nivelului de zahăr din sânge.

Beneficiile consumului de miere dacă ești diabetic

Câteva beneficii potențiale ale consumului de miere și înlocuirii acesteia cu zahăr dacă aveți diabet zaharat includ:

  • Daune mai mici ale celulelor: Deoarece mierea este plină de antioxidanți, consumul moderat poate ajuta la protejarea sau încetinirea distrugerii celulelor. Cu toate acestea, medicii recomandă să obțineți antioxidanți din alte surse cu mai puțin zahăr și mai mulți nutrienți, cum ar fi fructele și legumele. Diverse studii au spus că beneficiile antioxidante ale mierii ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor la pacienții cu diabet.
  • Antiinflamator: Mierea are proprietăți antiinflamatorii care reduc complicațiile diabetului. Inflamația duce la rezistența la insulină, care se întâmplă atunci când organismul nu răspunde corespunzător la insulină.
  • Sănătatea microbiomului intestinal: De asemenea, mierea este bogată în oligozaharide care ajută la menținerea sănătoasă a microbiomei intestinale.

Riscul de a consuma mierea ca diabetic

Pot exista câteva riscuri de a consuma miere, mai ales dacă aveți diabet. Acestea pot include:

  • Creșterea zahărului din sânge: Chiar dacă este posibil să nu fie la fel de mari precum s-ar întâmpla cu zahărul, mierea poate provoca, de asemenea, un dezechilibru dacă este luată în cantitate mare.
  • Poate conține zahăr adăugat: De multe ori mierea procesată conține zahăr sau sirop. Îndulcitorul adăugat vă poate afecta zahărul din sânge în mod diferit.
  • Infecții: Mierea crudă nu este recomandată persoanelor care sunt însărcinate și celor cu sistemul imunitar compromis, deoarece nu este pasteurizată. Consumul de miere crudă, neprocesată, cu un sistem imunitar compromis, poate provoca infecții periculoase.

Recent Posts

Cele mai fricoase zodii. Se spune că sunt lașii horoscopului

Astrologia oferă o perspectivă unică prin care ne vedem personalitatea, aruncând lumină asupra punctelor noastre…

15 minute ago

Cine a fost singurul care a putut pronunța adevăratul nume al lui Dumnezeu în Vechiul Testament?

Cuvântul "Dumnezeu " este adesea asociat îndeaproape cu religiile abrahamice: iudaismul, creștinismul și islamul. Cu…

46 de minute ago

Cel mai sănătos înlocuitor al zahărului. Prof. Vlad Ciurea: Îmi pare foarte rău, dar trebuie să spun adevărul

Profesorul Vlad Ciurea a vorbit în emisiunea IThink cu Iusti Fudulu despre cât de nociv…

o oră ago

Zodia care a extras cartea pozitivă. Mihai Voropchievici: Renaștere.Te poți salva dintr-o situație dificilă

Horoscop 13-19 Mai. Mihai Voropchievici, numerolog, a dezvăluit în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse horoscopul integral…

2 ore ago

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

11 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra