sâmbătă, septembrie 26, 2020

Autorităţile caută soluţii în cazul spitalelor care au anunţat că nu mai au locuri pentru bolnavii de COVID-19.

Tot mai multe spitale anunţă că nu mai au locuri pentru bolnavii de COVID-19, astfel că autorităţile caută soluţii pentru remedierea acestei probleme precum şi pentru asigurarea de personal medical acolo unde este nevoie.

La București au fost identificate peste 1.200 de paturi care să fie destinate celor infectaţi cu virusul SARS-Cov-2.

Citește și:

O localitate din Giurgiu și una din Prahova au fost plasate în carantină, după ce s-a atins rata de infectare de trei cazuri la mia de locuitori, în timp ce 12 localități din județul Argeș sunt sub monitorizare din cauza evoluției epidemiei.

Premierul Ludovic Orban a explicat că măsura carantinării zonale poate fi dispusă oricând există o propunere fundamentată cu avizul Institutului Național de Sănătate Publică.

Citește și:

Ludovic Orban: În funcţie de cauzele identificate prin anchetele epidemiologice se dispun și măsurile pentru a reduce riscul de transmitere. Dar cert e, carantinarea zonală reduce riscul ca cei dintr-o localitate unde e risc mare de răspândire să transmită în afara localității acest virus, ăsta este prima obiectiv, iar al doilea obiectiv, prin măsurile care se iau în interiorul localității să se reducă riscul de răspândire de la cei bolnavi.

Citește și:

Potrivit datelor oficiale, la 23 iulie, România avea 11.500 de cazuri active de coronavirus, cel mai ridicat nivel de la începutul pandemiei. Ultimele date arată că numărul total al îmbolnăvirilor confirmate a depăşit pragul de 41.000, cu peste 1.100 anunţate doar la ultima raportare.

Peste 2.100 de persoane au murit în urma infectării, iar 285 de pacienţi sunt la terapie intensivă.

Parteneri