Sari la conținut

Este o mare greșeală să țineți aceste alimente la frigider. În loc să se păstreze, se strică imediat

Frigiderul nu este prietenul tuturor alimentelor. Anumite produse nu trebuie păstrate niciodată refrigerate, întrucât își pierd calitățile.

Când venim de la cumpărături, avem tendința de a pune în frigider alimentele perisabile. Însă, în cazul anumitor produse, frigiderul nu este o alegere bună. Care sunt alimentele care nu au ce căuta în frigider:

Dovleacul

Că este plăcintar, atlantic sau american, dovleacul poate rezista mult mai mult, dacă nu este ținut la frigider. Cel mai bine se păstrează într-o cămară întunecoasă și mai rece.

Cartofii

Când sunt ținuți la frigider, este afectat amidonul din cartofi, iar asta se va vedea în schimbarea texturii cartofului, plus va căpăta un gust neplăcut dulceag. Mai bine îi țineți într-o cămară răcoroasă și întunecată, asta le va menține prospețimea.

Roșiile

Toată aroma roșiilor va fi distrusă, dacă le țineți la frigider. Dacă încep să se înmoaie, salvați-le într-un bulion savuros, iar în felul acesta vă veți bucura în continuare de savoarea lor.

Pâinea

La frigider nu va prinde mucegai, dar se va usca. Cel mai bine o păstrați într-un săculeț de pânză sau o cutie de lemn. O variantă bună este să o congelați, atunci își va păstra gustul și textura.

Ceapa

Ceapa se înmoaie și își schimbă textura, la frigider. Trebuie ținută la întuneric și răcoare, într-o cameră ventilată, aerisită. Ideal este să nu consumați ceapa tăiată, dar din motive economice, se poate păstra o jumătate în punguță de plastic închisă ermetic, maximum o zi.

Mierea

Mierea se va solidifica la frigider, își va pierde consistența, deci nu este o idee bună. Cel mai bine tot în cămară, la întuneric și cu capacul bine strâns. Și nu uitați, mierea face parte din lista alimentelor care nu expiră niciodată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel