Sari la conținut

Concluzie uimitoare! Alcoolul ne ajută să vorbim o limbă străină mai bine

Un nou studiu realizat de cercetătorii de la trei universități și efectuat pe 50 de vorbitori nativi de limbă germană, care învățaseră de curând să vorbească și să citească fluent în limba olandeză, arată că persoanele bilingve vorbesc mai bine o limbă străină după ce au consumat o cantitate mică de alcool.

Fiecare persoană a vorbit câte două minute în olandeză, în cadrul unui interviu. Înainte de interviu, jumătate dintre ei au primit apă, iar cealaltă jumătate, o băutură alcoolică.

Conversațiile au fost înregistrate și evaluate de vorbitori nativi de limba olandeză, fără ca ei să știe că o parte dintre participanții la studiu consumaseră alcool.

Rezultatul a fost incredibil, potrivit Time. Vorbitorii nativi au apreciat fluența și pronunția celor care băuseră alcool ca fiind net superioară față de cei care băuseră doar apă.

Cercetătorii de la trei universități, de la Universitatea Liverpool, cei de la Universitatea Maastricht și cei de la King’s College din Londra au descoperit că pronunția celor care consumaseră alcool este mai bună decât a celorlalți, dar au precizat că a fost vorba de o cantitate infimă de alcool care li s-a oferit voluntarilor. Efectul va fi exact invers în ceea ce privește fluența vorbirii, în cazul în care veți bea prea mult.

Concluzia experimentului a fost că o cantitate mică de alcool vă va scăpa de rețineri și inhibiții. O veste bună mai ales pentru cei timizi și ezitanți.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.