Sari la conținut

Este oficial! Masca devine obligatorie, în spațiile închise, din septembrie. „Vom avea o toamnă foarte dificilă”

Este oficial! Masca devine obligatorie, în spațiile închise, din septembrie. „Vom avea o toamnă foarte dificilă”.

Cazurile de Covid au crescut în toate țările, iar autoritățile se văd nevoite să aplice o serie de restricții pentru a proteja populația. Cu toate astea, oficialii încearcă să îi calmeze pe oameni și să îi facă să înțeleagă că este totul sub control.

Este oficial! Masca devine obligatorie, în spațiile închise, din septembrie

În Germania, de exemplu, odată cu începerea toamnei, oamenii vor fi obligați să poarte, din nou, masca de protecție în spațiile închise.

Măsura a fost luată pe fondul creșterii de cazuri Covid, iar anunțul a fost făcut de Marco Bushman, ministrul german al Justiției, în ciuda faptului că aproape 90% din populație a gost vaccinată anti-covid.

„Din toamnă, oamenii vor trebui să poarte din nou măști în interior”, a declarat ministrul german al justiției, Marco Bushman, la o reuniune a cabinetului de securitate la Cancelarie.

Din septembrie va fi „un fel de obligație de a purta masca”, a anunțat el, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului federal al justiției, Marco Buschmann, conceptul guvernului federal pentru COVID-19 va include probabil „o formă de purtare obligatorie a măștii”.

„Cea mai importantă şi eficientă măsură este şi va rămâne vaccinarea”

Mai mult de atât,  Karl Lauterbach, ministrul Sănătăţii din Germania, consideră că persoanele care au sub 60 de ani trebuie să se vaccineze cu o a patra doză de ser anti-covid.

„Dacă cineva îşi doreşte să se bucure de vară şi să nu se expună riscului de a se îmbolnăvi, atunci recomand vaccinarea chiar şi persoanelor tinere după o consultare cu medicul lor de familie”, a transmis ministrul Karl Lauterbach.

Circa 85% din cei 69,4 milioane de adulţi din Germania au fost deja vaccinați împotriva virusului COVID-19, în vreme ce aproape 72% au primit doza booster. Circa 9% dintre germani au fost vaccinați cu două doze booster, potrivit datelor oficiale.

„Nu trebuie uitat că cea mai importantă şi eficientă măsură este şi va rămâne vaccinarea”, a spus preşedintele Asociaţiei medicilor generalişti, Ulrich Weigeldt, cel care a și lansat un apel de încurajare a vaccinării, în cursul săptămânii trecute.

„Vom avea o toamnă foarte dificilă”, a conchis ministrul Sănătății din Germania.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel