Sari la conținut

O nouă politică de vaccinare intră în vigoare, în România, de la 1 iulie. Ce presupune acest lucru

andrei baciu

O nouă politică de vaccinare intră în vigoare, în România, de la 1 iulie. Ce presupune acest lucru.

Marți, 19 aprilie, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat, pe pagina de Facebook, că, începând cu data de 1 iulie, în România va intra în vigoare o nouă politică de vaccinare anti-covid.

O nouă politică de vaccinare intră în vigoare, în România, de la 1 iulie

Începând cu această dată, toate punctele de vaccinare îşi vor înceta activitatea, iar dozele de vaccin vor fi făcute exclusiv de către medicii de familie.

„Pe 1 iulie va intra în vigoare noua politică de vaccinare împotriva COVID-19: vaccinarea doar la medicii de familie.

Prin urmare, perioada de tranziție de la vaccinarea de tip „campanie” împotriva COVID-19 la vaccinarea ca parte a programului național de vaccinare al Ministerului Sănătății se va încheia pe 30 iunie.

Până la această dată inclusiv, toți cei care doresc să se vaccineze (cu doza 1, 2 sau 3) o pot face atât la punctele de vaccinare care funcționează în continuare, cât și la cabinetele medicilor de familie. Din 1 iulie, toate punctele de vaccinare își vor înceta activitatea, iar dozele de vaccin vor fi făcute exclusiv de către medicii de familie.

Recomand din nou vaccinarea drept cea mai bună formă de protecție împotriva virusului SARS-Cov-2 și o consider extrem de utilă mai ales pentru grupele de risc”, a transmis Baciu.

Câţi români s-au vaccinat anti-covid

Peste 9.600 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în săptămâna 11-17 aprilie, iar dintre acestea circa 1.100 au primit prima doză de ser. Numărul total persoanelor vaccinate a ajuns la 8.124.024.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), în săptămâna 11-17 aprilie au fost vaccinate 9.635 de persoane, din care 1.148 cu prima doză. Alte 6.071 de persoane s-au vaccinat cu doza a treia / doza de rapel.

În acelaşi interval, au fost raportate patru reacţii adverse, toate la vaccinul Pfizer.

În total, au fost vaccinate 8.124.024 de persoane, din care 8.100.392 cu schema completă. Până în prezent, 2.585.152 de persoane au fost vaccinate cu doza a treia / doza de rapel.

De la debutul campaniei de vaccinare, în România au fost administrate 16.797.841 de doze de vaccin anti-COVID.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel