miercuri, mai 12, 2021

Probabil aţi auzit de mai multe ori expresia „am facut sex toată noaptea”, însă nu trebuie să te îngrijorezi atunci când auzi pe cineva vorbind despre acest lucru, pentru că nu înseamnă că penetrarea propriu-zisă

a avut loc până dimineaţa, fără oprire. În acest timp au avut loc diferite etape cum ar fi preludiul, jocurile sexuale şi diverse tipuri de sex.

Durata ideală a unui act sexual reuşit este între 3 şi 13 minute, este concluzia cercetătorilor americani de la “Society for Sex Therapy and Research”, care au realizat un studiu pe un eşantion de 1.752 de cupluri. Astfel, durata medie este undeva la mijloc, adică în jur de şapte minute. Subiecţii chestionaţi aveau vârste între 20 şi 45 de ani.

Însă cât de mult trebuie să dureze un act sexual pentru ca femeia să ajungă la orgasm? În timp

ce pentru un bărbat 2 minute pot fi suficiente, femeia atinge orgasmul în medie la 10-20 de minute după începerea actului sexual. Din acest motiv este atât de important ca bărbatul să se poată concentra asupra actului sexual în toate fazele acestuia, începând cu preludiul, și nu numai asupra obținerii orgasmului, și să își controleze excitația pe perioada necesară femeii pentru a ajunge la orgasm.

Ultimele stiri

Parteneri