Sari la conținut

Este postul INTERMITENT o metodă de slăbit? Răspuns afirmativ

post intemitent
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Studii noi despre opostul intermitent

Este postul INTERMITENT o metodă de slăbit? Farm. Tatiana Malacopol săune că „Răspunsul este afirmatif”.

Postul intermitent (Intermittent Fasting) este un model de alimentație care limitează pe o anume perioadă de timp consumul de alimente.

Unele cercetări au sugerat că postul intermitent sau s-ar putea alinia mai bine cu ritmurile noastre circadiene. Și, de asemenea, poate îmbunătăți glicemia și colesterolul și longevitatea.

Din acest motiv, postul intermitent în ultimul deceniu, scrie Eatingwell. Un nou studiu, publicat în New England Journal of Medicine, arată că, pe parcursul unui an, oamenii care au mâncat între orele 8:00 și 16:00 nu au slăbit semnificativ mai mult decât cei care au mâncat în orice moment al zilei.

Ideea de bază a postului intermitent constă în reducerea consumului de calorii, ceea ce duce la scăderea greutății și a grăsimii corporale. A devenit modalitate simplă de alimentație pe care mulți oameni o apreciază.

Este postul INTERMITENT o metodă de slăbit? Răspuns afirmativ

„Cea mai folosită formulă de post intermitent este 16/8. Adică 16 ore de repaus alimentar care se referă la perioada de după cină până a doua zi la prânz. Sunt 16 ore în care poți consuma doar apă, ceai, cafea, evident dimineața, nu seara, pentru a avea un somn bun, liniștit. Iar cele opt ore se referă la perioada în care poți consuma alimente între prânz și cină”, explică nutriționistul Tatiana Malacopol.

De ce este eficient acest post intermitent?

„Indirect, el produce o restricție calorică pentru că mănânci doar în intervalul de opt ore, între prânz și cină. În rest te hidratezi, te odihnești, dar practic consumul alimentar este limitat la această perioadă de opt ore.

Trebuie însă să ști că acest post intermitent nu este potrivit pentru toată lumea. S-ar putea să experimentezi, de exemplu, dureri de cap. Poți avea, de asemenea, stări de iritabilitate, de nervozitate și, de asemenea, de oboseală. Așadar, mai întîi verifică dacă ți se potrivește și ție. Da, poate fi o formulă pentru a slăbit sănătos”, spune Tatiana Malacopol pe un cont de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel