Este sănătos să mănânci fructe imediat după masă? Ce efect poate avea acest lucru asupra organismului?

Fructele se află pe lista celor mai sănătoase alimente. Acestea conțin o multitudine de substanțe nutritive, minerale și vitamine esențiale pentru buna funcționare a organismului nostru. Cu toate acestea, beneficiile fructelor pot fi puternic influențate de perioada în care le consumăm, precum și alimentele pe care le ingerăm în același timp. Cât de sănătos este să mănânci fructe imediat după masă?

Deși fructele sunt extrem de sănătoase pentru organismul nostru, specialiștii recomandă ca acestea să fie consumate la un anumit timp după mese.

De ce nu este sănătos să consumi fructe imediat după masă?

Fructele nu se combină cu lipide, cu proteine sau cu legume. Când sunt consumate în același timp cu alte alimente, vor rămâne blocate in stomac, producând chiar și alcool, toată digestia fiind perturbată. Imediat cum vin in contact cu mâncarea din stomac și cu sucurile digestive, întreaga masă de alimente incepe să fermenteze, iar conținutul stomacului devine acid.

După ce am consumat orice altceva în afara de fructe, trebuie să avem în vedere timpul de digestie al fiecărui aliment până când le vom putea consuma și pe acestea. În general, trebuie să așteptăm cel puțin o oră.

De asemenea, separarea fructelor de restul alimentelor și meselor poate avea beneficii asupra organismului. Mâncatul fructelor pe stomacul gol accelerează pierderea greutății inutile. Caloriile de înaltă calitate care se găsesc în fructe nu vor afecta greutatea corpului.

Se recomandă consumarea fructului împreuna cu coaja lui, în care se află cea mai mare cantitate de celuloză, care ajută tranzitul intestinal, coaja fructelor limitează puterea lor glicemică.

Tot ceea ce intră in stomac trebuie sa fie descompus, transformat in glucoză, fructoză, glicerină, aminoacizi și acizi grași. Aceștia sunt nutrienții din alimente folosiți de organism.

Fructele reprezintă singurul aliment cu această compoziție perfectă de nutrienți și înseamnă mai ales glucoză în organism, iar creierul functionează cu glucoză, au cel mai mare continut de apă : 80-90%. În plus, ele sunt pline de vitamine, minerale, carbohidrați, aminoacizi, acizi grași, nicio energie nu este cheltuită la digestia lor, ba chiar furnizează energie corpului.

 

Recent Posts

HOROSCOP 4 mai 2024. O ZODIE înfruntă dificultăţi mari!

Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…

7 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă

Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…

8 ore ago

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…

8 ore ago

„Câmpurile de aur din România”, în atenţia NASA. Imagini spectaculoase din satelit

România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…

9 ore ago

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

9 ore ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic