Sari la conținut

Este sănătos să mănânci pui?

pui

Cât este de sănătos să mănânci pui: Nu numai că puiul are un gust divin, dar are multe beneficii de oferit pentru sănătate. Se știe că este plin de substanțe nutritive esențiale pe care corpul le necesită, dintre care unele pot include proteine, grăsimi sănătoase, vitamine și minerale (Vitaminele B, vitamina A și D și minerale precum fosforul și fierul)

Este sănătos să mănânci pui? Această întrebare îmi apare deseori în minte, deoarece este unul dintre alimentele mele preferate și tind să mă bucur de el aproape zilnic și sub mai multe forme – fie că este prăjită, la grătar sau fiert.

În timp ce pentru majoritatea poate fi un aliment de bază în dieta lor, unora le-ar plăcea să îl savureze ocazional. Cu siguranță, și-a făcut drum spre a fi unul dintre cele mai preferate alimente.

Se poate mânca pui zilnic. Cu toate acestea, este bine să folosiți diferite metode de gătit, cum ar fi fierberea, grătarul, rotisarea sau coacerea, în detrimentul prăjirii, deoarece aceasta din urmă poate duce la diverse probleme de sănătate.

Citeste si:

Persoanele cu probleme renale, boli cronice de inimă și dislipidemie ar trebui să evite aportul de carne de pui.

Iată valoarea nutrițională a puiului, așa cum a sugerat Dr. Patel, Per porție comestibilă de 100 de grame – piept de pui fără piele:

  • Calorii – 168 Kcal
  • Proteine – 21,8 gm
  • Grăsimi – 9 gm

Beneficiile pentru sănătate ale conumului de carne de pui:

  1. Una dintre cele mai bune surse de proteine

Proteinele sunt formate din aminoacizi, ce ajută la constituirea musculaturii noastre. Puiul este cunoscut ca fiind una dintre cele mai bune surse de proteine, care este, de asemenea, responsabilă pentru constituirea și întreținerea altor structuri din corp, celulele și oasele, împreună cu descompunerea toxinelor.

  1. S-a dovedit a fi anti-depresiv

Puiul este o sursă excelentă de aminoacid numit triptofan care vă oferă o senzație de ușurare și confort. Consumul unei astfel de plăceri poate crește nivelul de serotonină din creier, îmbunătățind și mai mult starea de spirit. Nu este de mirare că puiul este un aliment confortabil pentru mulți.

  1. Poate avea compuși de combatere a bolilor

Puiul este o sursă excelentă de seleniu, un antioxidant despre care se crede că are efecte pozitive asupra bolilor degenerative, inclusiv a bolilor inflamatorii, a problemelor cardiovasculare și neurologice. Este, de asemenea, cunoscut pentru combaterea radicalilor liberi care dăunează celulelor.

  1. Reglează și menține nivelul colesterolului

Puiul conține vitamina B3, cunoscută și sub numele de niacină, care este responsabilă pentru conversia carbohidraților în energie și menținerea celulelor sănătoase ale corpului. De asemenea, a demonstrat că reduce nivelul colesterolului și riscul de boli de inimă la cei care au colesterol ridicat.

  1. Stimulează activitatea metabolică a corpului tău

Prezența vitaminei B6 sau a piridoxinei ajută în procesul metabolic al carbohidraților și proteinelor. Fără această vitamină, sistemul nervos, metabolismul și sistemul imunitar nu pot funcționa corect.

În timp ce puiul poate fi sănătos, se recomandă să fiți prudenți în alegerea carnei potrivite din sursa potrivită. Poate provoca intoxicații alimentare datorită prezenței salmonelei, bacterii care cauzează în general boli de origine alimentară. Bucurați-vă de puiul copt, rotisat sau fiert, dar cu siguranță nu prăjit, deoarece poate inversa beneficiile sale pentru sănătate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.