sâmbătă, mai 21, 2022

Este vestea tristă a zilei! Un celebru actor din România a ajuns de urgență la spital după ce starea lui de sănătate s-a deteriorat.

Este vorba despre Valentin Uritescu, actor care a interpretat mai multe roluri monumentale atât pe scena Teatrului Național București, cât și în filme de cinematograf sau televiziune.

În vârstă de 80 de ani, actorul se confruntă cu mai multe probleme de sănătate. Când avea 33 de ani, Valentin Uritescu a fost diagnosticat cu o boală asemănătoare cu Parkinson.

Te-ar mai interesa: Ce să NU spui sau să NU faci în preajma unei perso...

Afecțiunea de care suferă actorul este degenerativă, care afectează sistemul nervos și se manifestă prin mișcări involuntare și necontrolate la nivelul membrelor și capului, potrivit Antena 3.

Problemele actorului s-au agravat în ultimii ani și are zile în care nu poate rosti nici măcare un cuvânt din cauza bolii. Acesta este și motivul pentru care Valentin Uritescu și-a dorit să fie internat într-un centru specializat în care să primească îngrijiri permanente.


De ce boală suferă Valentin Uritescu

În urmă cu mai mulți ani, actorul spunea că a suferit enorm în momentul în care a aflat de ce boală suferă, ba chiar s-a gândit la sinucidere.

Te-ar mai interesa: Prim ajutor în caz de arsuri! Cele 2 produse din b...

“Timp de doi ani şi ceva am umblat pe la toţi doctorii. Am început cu un medic din Piatra Neamţ. ‘Ai Sindrom Extrapiramidal!’ Am venit acasă, m-am uitat în Dicţionarul Sănătăţii şi m-am îngrozit: o boală teribilă, degenerativă. Am stat 10 zile internat şi medicul mi-a spus: ‘Nu-i chiar Parkinson, dar e cam pe-acolo!’.

Luam un medicament care are nişte reacţii secundare teribile. Îmi venea să mă sinucid. Când mergeam pe stradă şi vedeam un camion, îmi venea să intru în el”, mărturisea Valentin Uritescu.

Te-ar mai interesa: Remedii naturiste pentru diabetul de tip 2...

„M-am dus la Icoana Maicii Domnului, am îngenuncheat şi am plâns. Apoi, am ridicat privirea către icoana lui Iisus Hristos: ‘Doamne, te rog ajută-mă, mai dă-mi cinci ani, să văd ce se alege din mine!’. Şi mi-a dat treizeci şi ceva de ani!”, a povestit Valentin Uritescu pentru ziarullumina.ro, în 2019.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private