luni, iunie 21, 2021

Zahărul normal, rafinat, este unul dintre cele mai dăunătoare alimente ale timpurilor noastre. Acesta poate provoca creșterea nivelului de inflamație din organism și este asociat cu dezvoltarea unor afecțiuni grave, precum

cancerul. De aceea, multe persoane preferă să înlocuiască zahărul rafinat cu zahărul din fructe. Cât de sănătos este, însă?

Din punct de vedere chimic, zahărul din fructe și zahărul rafinat sunt la fel. Însă efectele lor asupra sănătății sunt complet diferite. Pofta de dulce poate fi satisfăcută în mod sănătos cu ajutorul fructelor. Fructele conțin o cantitate mare de fibre care întârzie absorbția zaharurilor. Prin urmare, provoacă mai puțin stres pancreatic decât zahărul din alimentele procesate.

Organismul procesează zahărul din fructe diferit, deoarece fibrele din acestea reduc impactul glucozei.

Zahărul din fructe, o alternativă sănătoasă

În mod similar, legumele pot conține fructoză în cantități variabile și, de asemenea, carbohidrați complecși care se transformă în glucoză după digestie, astfel încât organismul să-i poată folosi, scrie Doza de Sănătate.

Zahărul rafinat nu este sănătos deoarece prăjiturile industriale, gustările și bomboanele conțin zaharuri și sunt foarte procesate de industria alimentară. Zahărul adăugat îmbunătățește gustul alimentelor și poate provoca o anumită dependență.

Zaharurile simple, cum ar fi glucoza, fructoza sau altele, au același efect asupra corpului, deoarece

sunt un substrat energetic. Cu toate acestea, zaharurile simple nu apar în mod natural izolat. Ele vin împreună cu alți nutrienți ca parte a alimentelor naturale, ceea ce înseamnă că absorbția zahărului este una lentă, sănătoasă pentru organism.

De ce este sănătos să mănânci fructe?

Acest tip de aliment este excelent pentru corp, deoarece contribuie la stimularea tranzitului intestinal, fiind foarte ușor de digerat. Acest lucru se datorează faptului că este bogat în apă și fibre, nu are amidon sau grăsimi dense, iar timpul estimat de digestie este de aproximativ 20 de minute. Acestea

pot influența chiar și greutatea corporală, ajutând al menținerea unei siluete ideale.

Ultimele stiri

Parteneri