joi, martie 30, 2023

Eurodeputatul Cristian Bușoi: „Alte trei vaccinuri anti-covid urmează să fie aprobate în UE”.

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Cercetare din Parlamentul European, responsabil al Parlamentului European în relația cu EMA, a anunțat pe contul său de Facebook că alte trei vaccinuri anti-covid urmează să fie aprobate în UE.

„În Parlamentul European, a avut loc aseară un schimb de opinii cu director executiv al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), Emer Cooke. Ca responsabil al Parlamentului European în relația cu EMA, am felicitat-o pe doamna Cooke pentru modul în care a decurs până acum activitatea pentru aprobarea vaccinurilor împotriva COVID-19. A fost o muncă enormă, sub o presiune fără precedent, pentru că așteptările noastre pentru oprirea pandemiei sunt uriașe.
Am asigurat-o pe Emer Cooke că Parlamentul European va continua să ofere EMA tot sprijinul pentru activitatea pe care o desfășoară în beneficiul cetățenilor europeni”, a spus Cristian Bușoi.

Eurodeputatul Cristian Bușoi: „Alte trei vaccinuri anti-covid urmează să fie aprobate în UE”

Pe 29 ianuarie, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) urmează să dea un aviz pozitiv pentru introducerea condiționată pe piața UE a vaccinului produs de AstraZeneca. Iar în februarie și martie, urmează să ca EMA să dea aviz pozitiv altor două vaccinuri. Este vorba de vaccinul produs de de Johnson&Johnson și de cel produs de CureVac.
„Pe 29 ianuarie, Agenția Europeană a Medicamentului urmează să dea un aviz pozitiv pentru introducerea condiționată pe piața UE a celui de-al treilea vaccin împotrivia noului coronavirus.
Este vorba despre vaccinul produs de AstraZeneca.
Pentru care EMA a evaluat datele din studiile de laborator. Datele privind calitatea vaccinului. Ingredientele sale și modul în care este fabricat și dovezi privind siguranța și eficacitatea dintr-o analiză combinată a datelor clinice intermediare din patru studii clinice.
O altă veste extrem de importantă pe care am primit-o de la EMA se referă la alte două autorizări pentru vaccinuri anti COVID-19, care urmează în lunile februarie și martie. Din informațiile mele, în prima parte a lunii februarie ar urma să fie disponibil în UE și vaccinul produs de Johnson&Johnson.
Iar la începutul lunii martie, ar trebui să fie avizat de către EMA și vaccinul produs de compania germană CureVac”, a transmis Bușoi.

Cristian Bușoi: „Comisia Europeană a încheiat contracte cu 6 dezvoltatori de vaccinuri

Eurodeputatul Cristian Bușoi speră ca populația să fie vaccinată până la începutul verii.
„Pentru a avea toată populația vaccinată până la finalul primăverii și a opri pandemia este esențial să avem rapid disponibile cât mai multe vaccinuri sigure și eficiente împotriva COVID-19. La fel de important, toate companiile producătoare cu care UE a încheiat contracte trebuie să își respecte promisiunile pe care le-au făcut cetățenilor europeni.
Pfizer BioNTech trebuie să crească urgent cantitățile pe care le livrează către statele membre, așa cum s-a angajat, după această pauză pentru schimbarea lanțului de producție. Iar AstraZeneca, să respecte contractul și să livreze către cetățeni cele 400 de milioane de doze de vaccin promise și nu mai puțin.
Comisia Europeană a încheiat contracte cu 6 dezvoltatori de vaccinuri: Pfizer – BioNTech (600 milioane doze) și Moderna (160 milioane doze), deja autorizat în UE, AstraZeneca (400 milioane doze), care urmează să primească autorizația condiționată săptămâna aceasta, CureVac (405 milioane doze), Johnson&Johnson (400 milioane doze), Sanofi – GSK (300 milioane doze)”, a mai spus Cristian Bușoi pe pagina sa de Facebook.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private