Sari la conținut

Evită acest CEAI! Este toxic și are efecte devastatoare

Sursă FOTO: Unsplash

Tipul de CEAI pe care trebuie să îl eviți! Băutura este toxică și are efecte devastatoare. Ceaiul este o băutură reconfortantă de care ne bucurăm de obicei pe tot parcursul anului, dar există o modalitate de prepare care îl transformă într-o băutură extrem de nocivă.

Este vorba despre pliculețele de ceai. Prin prepararea ceaiului la plic, milioane de microplastice și nanoplastice ar fi eliberate în infuzia noastră, potrivit cercetărilor de la Universitatea McGill.

Pliculetele de ceai conțin, printre alte materiale, nailon și polietilen tereftalat, două materiale plastice din ce în ce mai folosite de producători, dintre care o mare parte se eliberează la contactul cu apa fierbinte.

Așadar, consumând doar o ceașcă de ceai, acestea ajung în interiorul organismului nostru. Cercetarea s-a realizat pe patru tipuri de pliculețe de ceai din comerț. Ceaiul a fost îndepărtat din plic înainte ca cercetătorii să facă acele teste.

Studiul, care analizează patru tipuri de ceai ambalate în pungi, a găsit microparticule de plastic în toate, în special în cele premium, care sunt tocmai cele care folosesc o cantitate mai mare din acest material.

„În cazul pliculețelor de ceai, este cel mai probabil să se adauge microplastice pentru a le conferi o oarecare rigiditate atunci când sunt scufundate în apă fierbinte”, explică Jaume Folch, de la Departamentul de toxicologie a mediului de la Universitatea Rovira i Virgili, din Tarragona.

ceai
Sursa foto: Unsplash

Tipul de CEAI pe care trebuie să îl eviți! Băutura este toxică și are efecte devastatoare

Rezultatele au fost îngrijorătoare! Un singur pliculeț de ceai împrăștie 11,6 miliarde de particule de microplastic și 3,1 miliarde de particule de nanoplastic, scrie CNN. Acesta lucru este foarte grav, comparativ cu numărul de particule din alte băuturi sau alimente.

Evitati acest tip de ceai! Încă nu se știe dacă acestea ne afectează organismul. Această cantitate s-ar datora faptului că mulți producător folosesc polipropilen pentru a sigila pliculețele de ceai.

Un alt studiu a arătat faptul că omul ingerează 5 grame de plastic într-o săptămână.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel