joi, septembrie 24, 2020

Previziunile specialiștilor legate de infectările cu virusul SARS-CoV-2. La ce să ne așteptăm, în România. Care va fi evoluția cazurilor, la ce să ne așteptăm în luna august, după o lună iulie cu recorduri negative din punct de vedere a îmbolnăvirilor.

Se pare că veștile sunt bune. Specialiștii apreciază că în următoarele două săptămâni numărul de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2 ar putea să scadă, potrivit unor concluzii expuse la postul Radio România Actualități.

Citește și:

Până la data de 4 august, pe teritoriul României au fost confirmate 55.241 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 28.006 pacienți au fost declarați vindecați și 5.136 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.232 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Citește și:

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat cel mai mare număr de decese din cauza COVID-19; 48 de români au murit în ultimele 24 de ore în urma infectării cu noul coronavirus.

Alți 436 de pacienți sunt internați la terapie intensivă. Totodată, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.232 de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2, tot în același interval realizându-se peste 20.500 de teste. Site-ul graphs.ro precizează că numărul de reproducție R este în scădere din 10 iulie, când era 1,21, a ajuns ca pe 31 iulie să fie 0,97, ceea ce specialiștii traduc prin faptul că în următoarele două săptămâni numărul de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2 ar putea să scadă. Managerul Institutului “Marius Nasta”, doctor Beatrice Mahler, crede că populația va reuși să respecte regulile stabilite de autorități.

Citește și:

Beatrice Mahler: Suntem de câteva zile bune într-o zonă de platou a numărului de cazuri, într-adevăr, un număr mare de cazuri confirmate zilnic, dar oarecum noi suntem la această limită de 1.200, maxim 1.300, ceea ce mă face să cred că măsurile implementate de autorități nu doar că sunt recomandate, dar sunt, în mare parte, și respectate.

Sigur, mai avem încă mult de parcurs ca să ajungem în zona aceea de siguranță pentru fiecare dintre noi, dar e important să fim pe drumul corect.

Reporter Radio România: Dr. Beatrice Mahler a spus în emisiunea “România, stare de alertă”, de la Radio România Actualități, că pentru zona COVID în Institutul “Marius Nasta” sunt ocupate toate paturile.

Beatrice Mahler: Paturile care sunt eliberate la pacienții confirmați sunt ocupate imediat. Mai mult decât atât, terapia intensivă, cum era de așteptat, este ocupată în fiecare de peste două săptămâni, intrăm aproape în a treia săptămână de ocupare 100% a paturi. Iar pe lângă aceste cazuri de la momentul aplicării noii legislații avem un număr foarte mare de pacienți asimptomatici confirmați pozitiv care se adresează pentru o evaluare de scurtă durată. Toate aceste activități, pot să spun, au triplat activitatea pe care o desfășurăm în fiecare zi pe zona COVID la Institutul “Marius Nasta”.

Prevenirea infectării cu noul coronavirus se face prin măsuri ușor de urmar: purtarea măștii în spațiile închise, în zonele aglomerate, chiar dacă acestea sunt în aer liber și în zonele care au fost stabilite de autorităție locale pentru fiecare localitate.

De asemenea, este importantă spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun timp de 20 de secunde sau dezinfectarea cu soluție specială a acestora și păstrarea distanței fizice de doi metri între persoane.

Parteneri