Sari la conținut

Exercițiu simplu pentru CREIER. Doar așa îți poți antrena mintea. NU vei da greș

Exercitii pentru memorie
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Exerciții pentru gimnastica minții

Exercițiu simplu pentru CREIER. Psiholog: „Când mintea este antrenată, apare la pachet, ca să spun așa, mai multă fericire, dragoste, echilibru interior și înțelepciune…”

Studiile psihologice realizate în ultimii eră arată că mulți dintre noi cad pradă programelor negative pe care le preiau din familie, de la companie sau din societate. Din acest motiv apar problemele personale, dar și familiale. Cum să ne schimbăm realmente viața?

Exercițiu pentru creier. Psihologul Stelian Chivu: mintea schimbă efectiv creierul

exercitii minte
Sursă foto: arhivă Doctorul ZIlei

Potrivit psihologilor, e necesar să ne antrenăm creierul, ca orice alt mușchi al corpului, pentru a permanentiza aceste schimbări la nivel mental și emoțional, iar odată cu asta ne vom schimba și viața.

„Așa cum ne antrenăm corpul fizic la o sală de fitness, în mod asemănător ne putem antrena și creierul cu ajutorul minții. Activitatea mentală conștientă sau inconștientă este influențată de activitatea neuronală. Este necesar să se înțeleagă că modul în care lucrăm cu mintea schimbă efectiv creierul”, explică psihologul Stelian Chivu, potrivit Adevărul.

Psiholog: Când mintea este antrenată, apare fericirea

Funcția neuronală de învățare este implicată în procesul de dobândire și stocare a informațiilor și experiențelor. Prin repetiție și consolidare, această funcție permite creierului să își îmbunătățească abilitățile și să adapteze comportamentul în funcție de noile cunoștințe dobândite.

Funcția neuronală de selecție este responsabilă de alegerea și prioritizarea informațiilor relevante într-un anumit context. Creierul trebuie să filtreze și să aleagă dintr-un flux constant de stimulare pentru a se putea concentra asupra a ceea ce este important și pentru a ignora informațiile irelevante.

Antrenarea minții implică stimularea și exercitarea acestor funcții neuronale prin diferite tehnici și activități cognitive, precum jocurile de memorie, problemele de logică sau exercițiile de concentrare. Prin antrenament constant, creierul poate îmbunătăți performanța acestor funcții și poate stimula creșterea și dezvoltarea neuronilor.

„Când mintea este antrenată, apare la pachet, ca să spun așa, mai multă fericire, dragoste, echilibru interior și înțelepciune. Antrenarea minții se bazează pe trei funcții neuronale: control, învățare și selecție”, punctează psihologul Stelian Chivu.

Atelier de Personalitate CUM SĂ ÎȚI SCHIMBI VIAȚA

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel