Sari la conținut

Exercitiul simplu care te ajuta sa scapi de balonare

capacitatea pulmonară

Balonarea este o prezenta constanta in viata multor oameni, dar studiile indica faptul ca mici ajustari ale stilului de viata pot corecta aceasta problema.

Acest exercitiu simplu te ajuta sa scapi de balonare, dupa cum arata studiile recente. Ai nevoie de 10 minute pe zi!

Un studiu a aratat ca un simplu exercitiu de relaxare poate contribui la diminuarea problemelor gastrointestinale, asa cum este balonarea.

Balonarea apare ca urmare a acumularii de gaze in tractul gastrointestinal. Acest tract este format dintr-o serie de segmente goale care sunt unite intr-un tub care incepe la gura si se termina la anus. Acest tub descompune alimentele pe care le consumam pe masura ce acestea calatoresc prin organism, ajutand corpul sa absoarba nutrientii si sa elimine excesul de materie.

Citeste si:

Atunci cand acest canal este obstructionat prin acumularea de gaz, procesul digestiv este intrerupt. Intreruperea se manifesta printr-o serie de simptome, printre care se numara umflarea stomacului, cunoscuta sub numele de balonare sau crampe.

Acest exercitiu simplu te scapa de balonare

Din fericire, exista metode simple pentru a reduce neplacerile cauzate de problemele gastrointestinale enuntate. Potrivit unui studiu publicat de American Journal of Gastroenterology, activitatea fizica poate contribui la eliminarea acumularilor de gaze si, astfel, poate usura severitatea simptomelor asociate.

Cercetatorii au indicat faptul ca participantii au simtit o imbunatatire dupa doar 10 minute de yoga efectuate zilnic, pe perioada studiului.

Citeste continuarea…

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.