Sari la conținut

Există diferențe între femei și bărbați? Femeile au „superputeri”

Cuplu fericit
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Sfaturi pentru o relatie sanatoasa

Întodeauna au existat suspiciuni cu privire la diferențele dintre bărbați și femei. Pentru a elimina diferențele, oamenii de știință au studiat mult. Uite la ce concluzie au ajuns.

10 diferențe între femei și bărbați: Femeile au „superputeri”

Conform oamenilor de știință, reprezentantele sexului feminin au și câteva caracteristici care le face mai speciale și unice față de bărbați.

Aceștia au făcut publice câteva fapte fascinante despre corpul feminin care te vor face să crezi că fiecare femeie este un supererou într-un anumit sens, cu ajutorul site-ului BrightSide și al științei.

Creierul femeilor este conectat diferit

1. Femeile au mai multe papile gustative decât bărbații

Femeile au un simț al gustului mai bun. Acest lucru se datorează faptului că, în medie, au mai multe zone gustative (papile fungiforme) și papile gustative pe limbă decât bărbații.

2. Fetele au o sănătate cardiovasculară mai bună

Femeile se confruntă cu mai puține boli de inimă decât bărbații. Acest lucru nu se datorează faptului că viețile lor sunt însorite. Se datorează faptului că hormonii femeilor aflate la premenopauză au funcții de protecție asupra inimii.

3. Femeile arată în medie mai tinere decât bărbații

În medie, femeile arată mai tinere decât bărbații. Acest lucru se datorează faptului că pielea bărbaților este cu 25% mai groasă și predispusă la apariția ridurilor faciale și a petelor de vârstă.

4. În medie, femeile trăiesc mai mult decât bărbații

Fetele rămân mai mult timp pe acest Pământ – femeile trăiesc cu aproximativ cinci ani mai mult decât bărbații. Oamenii de știință cred că acest lucru se datorează faptului că femeile se angajează în comportamente mai sănătoase decât bărbații de-a lungul vieții lor.

Bărbații sunt mai puternici decât femeile

5. Mușchii femeilor sunt mai potriviți pentru anduranță

Poate că bărbații sunt mai puternici decât femeile, dar mușchii fetelor au și ei niște superputeri – rămân puternici mai mult timp și se recuperează mai repede, permițându-le femeilor să aibă o rezistență mult superioară.

6. Creierul femeilor este conectat diferit. De aceea, ele sunt bune la multitasking

Creierele bărbaților sunt conectate din față în spate, cu puține conexiuni care fac legătura între cele două emisfere. Cu toate acestea, la femei, căile neurologice se intersectează între stânga și dreapta. Oamenii de știință cred că aceasta este o posibilă explicație pentru motivul pentru care femeile sunt bune la multitasking.

7. Frica lor de păianjeni este ancestrală

Doamnele sunt de 4 ori mai predispuse să se teamă de păianjeni decât bărbații. Ipoteza este că acesta este un mecanism evolutiv pentru a-și proteja urmașii de creaturile veninoase.

8. Femeile rostesc zilnic de peste 2 ori mai multe cuvinte decât bărbații

Fetele vorbesc în medie 20.000 de cuvinte pe zi, în timp ce bărbații vorbesc în medie doar 7.000. Acest lucru se datorează Foxp2, cunoscută sub numele de „proteina limbajului”.

9. Ele au un auz superior

Fetele pot capta sunetele de înaltă frecvență mai bine decât bărbații și, în ansamblu, în mare parte au un auz mai bun.

10. Femeile au un avantaj în înțelegerea interacțiunilor sociale

Femeile sunt mai pricepute decât bărbații la citirea indiciilor non-verbale, cum ar fi tonul vocii, schimbările de expresii faciale, postura etc.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.