miercuri, mai 31, 2023

Eliminarea restricțiilor provoacă, treptat, creșterea numărului de cazuri de infectare, la nivel european. Autoritățile din România au observat, de asemenea, un trend ascendent.

Această creștere pare să fie influențată de eliminarea restricțiilor, susțin experții.

Masca de protecție este, încă, o recomandare importantă și eficientă în contextul actual, însă mulți oameni consideră că pandemia a trecut.

Te-ar mai interesa: Alergia la veninul de albine poate pune viața în p...

Aceasta este și greșeala care ne va costa el mai mult, potrivit specialiștilor, care susțin că eliminarea bruscă a restricțiilor nu a fost cea mai bună idee.

Acum, foarte puține persoane poartă încă mască în scop preventiv. Prin urmare, numărul infectărilor este în ușoară creștere.

Numărul infectărilor, în creștere

Alexandru Rafila, ministrul Sănățății, confirmă că există un trend ascendent în privința cazurilor de COVID.

„Încă nu pot să afirm în vreun fel că este o creștere îngrijorătoare, am mai rămas cantonaţi în 3-4.000 de cazuri pe zi și 12% dintre teste pozitive. Sper lucrurile să intre în normal peste câteva săptămâni. Monitorizăm situația.

Te-ar mai interesa: O nouă metodă revoluţionară de tratare a bolnavilo...

Vom vedea dacă este necesar să luăm măsuri suplimentare privind personalul, modul de alocare a paturilor, legate de asistență medicală la nivelul unor județe sau la nivelul municipiului București. Lucrurile sunt diferite. Cele mai mari rate de incidență sunt în București – peste șase, Cluj – peste cinci, Timișoara – peste patru”, dezvăluie ministrul Sănătății, Alexandru rafila, în timpul unei conferințe.

Te-ar mai interesa: Dr. Alina Tănase: Cancerele de sânge se vindecă. F...

Rujeola și poliomielita, alte două amenințări

Specialiștii în sănătate publică monitorizează situația din țară în ceea ce privește posibilitatea apariției cazurilor de rujeolă sau poliomielită. Ucraina se confruntă de câțiva ani cu focare de pojar, iar în rândul refugiaților ajunși în România au fost confirmate trei cazuri din nouă suspiciuni.

Medicii recomandă să se respecte programul național de vaccinare, care include scheme de imunizare atât pentru rujeolă, cunoscută popular ca pojar, cât și pentru poliomielită, comunică RRA.

Te-ar mai interesa: LISTA spitalelor ce vor asigura urgenţele pe 1 şi ...

Experții susțin că mereu există riscul de transmitere a bolilor atunci când există un fenomen migrator.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private