Sari la conținut

Există o tendință de creștere a numărului de infectări, la nivel național. Acest lucru, însă, nu este singura amenințare

pandemie
sursa foto: arhiva doctorul zilei

Eliminarea restricțiilor provoacă, treptat, creșterea numărului de cazuri de infectare, la nivel european. Autoritățile din România au observat, de asemenea, un trend ascendent.

Această creștere pare să fie influențată de eliminarea restricțiilor, susțin experții.

Masca de protecție este, încă, o recomandare importantă și eficientă în contextul actual, însă mulți oameni consideră că pandemia a trecut.

Aceasta este și greșeala care ne va costa el mai mult, potrivit specialiștilor, care susțin că eliminarea bruscă a restricțiilor nu a fost cea mai bună idee.

Acum, foarte puține persoane poartă încă mască în scop preventiv. Prin urmare, numărul infectărilor este în ușoară creștere.

Numărul infectărilor, în creștere

Alexandru Rafila, ministrul Sănățății, confirmă că există un trend ascendent în privința cazurilor de COVID.

„Încă nu pot să afirm în vreun fel că este o creștere îngrijorătoare, am mai rămas cantonaţi în 3-4.000 de cazuri pe zi și 12% dintre teste pozitive. Sper lucrurile să intre în normal peste câteva săptămâni. Monitorizăm situația.

Vom vedea dacă este necesar să luăm măsuri suplimentare privind personalul, modul de alocare a paturilor, legate de asistență medicală la nivelul unor județe sau la nivelul municipiului București. Lucrurile sunt diferite. Cele mai mari rate de incidență sunt în București – peste șase, Cluj – peste cinci, Timișoara – peste patru”, dezvăluie ministrul Sănătății, Alexandru rafila, în timpul unei conferințe.

Rujeola și poliomielita, alte două amenințări

Specialiștii în sănătate publică monitorizează situația din țară în ceea ce privește posibilitatea apariției cazurilor de rujeolă sau poliomielită. Ucraina se confruntă de câțiva ani cu focare de pojar, iar în rândul refugiaților ajunși în România au fost confirmate trei cazuri din nouă suspiciuni.

Medicii recomandă să se respecte programul național de vaccinare, care include scheme de imunizare atât pentru rujeolă, cunoscută popular ca pojar, cât și pentru poliomielită, comunică RRA.

Experții susțin că mereu există riscul de transmitere a bolilor atunci când există un fenomen migrator.

 

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel